Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nečakane prehrávala 1:2. Hokejová osemnástka duel s Nórmi otočila

Slovenskí hokejisti zvládli aj druhý zápas domáceho turnaja A-skupiny I. divízie MS do 18 rokov. V súboji ašpirantov na celkové prvenstvo vyhrali s Nórskom 5:2.

12.04.2022 21:38
Slovenská reprezentácia do 18 rokov. Foto: ,
Na snímke radosť hráčov Slovenska po strelení gólu počas zápasu turnaja A-skupiny I. divízie MS do 18 rokov Slovensko - Nórsko v Piešťanoch.
debata

Zverenci trénera Ivana Feneša nastúpia na svoj tretí duel vo štvrtok od 19.00 h proti Francúzsku, ktoré má na konte rovnako dve víťazstvá a šesť bodov. Slovensko sa na turnaji stretne ešte s Dánskom (15. apríla, 19.00 h) a Kazachstanom (17. apríla, 19.00 h).

Duel sa hral od začiatku vo vysokom tempe a prvá šarvátka sa zrodila už po 68 sekundách. Na trestnú išli spoločne Dvorský s Larsenom. V 4. minúte zahákoval Štrbák a severania využili prvú presilovku, keď sa presadil Bakke Olsen.

Radosť HC Košice po víťazstve v 4. zápase semifinále play off. Čítajte viac Košice sú späť v hre o finále. Doma zdolali Slovan aj druhýkrát

Vysoké napádanie súpera robilo domáci hráčom problémy, no postupne sa ľahšie dostávali cez stredné pásmo a ich aktivita vyústila v presilovku. Rovnako ako Nóri, aj Slováci ju dokázali využiť.

Najprv trafil Repčík len do žŕdky, no akcia pokračovala, Sýkora prihral spoza bránky Šotekovi, jeho strelu Stensrud len vyrazil a pohotový Honzek vyrovnal – 1:1.

Do prestávky išli nakoniec s náskokom Nóri, keď päť sekúnd pred sirénou trafil z dorážky opäť Bakke Olsen – 1:2.

Slováci odštartovali druhé dejstvo náporom a vybojovali si dve presilovky. V prvej síce ani raz nevystrelili na bránku, no v druhej súperom poriadne podkúrili. No gólov sa dočkali až v záverečnej päťminútovke druhej tretiny.

SR Piešťany šport hokej 18 ČR príprava TTX Čítajte viac Mladí Slováci na úvod zničili Japoncov. Čo im vyčítal kouč?

V presilovej hre sa najskôr tečom presadil Sýkora. Prešlo len 32 sekúnd a Fenešovi zverenci videli. Po rýchlej kontre prihral Kopecký pod seba a Suchý z prvej rozvlnil nórsku sieť – 3:2.

Tlak domácich pokračoval, o ďalších 30 sekúnd prišiel faul Dalena a ďalšia využitá početná výhoda. Po peknej akcii a prihrávka Molnára a Čiernika zvýšil na 4:2 Dvorský.

V tretej časti tempo hry trochu upadlo. Slováci mohli definitívne zlomiť odpor súpera počas ďalšej presilovky, no Stensrud svojich dvakrát zachránil.

V 49. minúte vyšiel domácim rýchly brejk, Repčíkovu strelu zastavil Stensrudov betón, ale pohotový Honzek ho dotlačil do siete, v ktorej skončil i on sám.

Rozhodcovia si situáciu prešli ešte na videu a gól uznali – 5:2. Záver okorenila šarvátka Čiernika s Woldom, po ktorej išli obaja aktéri na trestnú lavicu.

A-skupina I. divízie MS do 18 rokov:

SLOVENSKO – Nórsko 5:2 (1:2, 3:0, 1:0) Góly: 8. Honzek (Sýkora, Šotek), 36. Sýkora (Honzek, Repčík), 36. Suchý (Kopecký, Žabka), 38. Dvorský (Čiernik, Molnár), 49. Honzek (Repčík) – 5. Bakke Olsen (Magnussen, Johnsen), 20. Bakke Olsen (Johnsen, Bakkevig). Rozhodovali: Bača (Poľ.) – Fraley (V.Brit.), Mantovani (Tal.), vylúčení: 7:9 na 2 min, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, 2646 divákov.

SR: Eliaš – Nemec, Žabka, Nátny, Štrbák, Eperješi, Chromiak, Moško – Sýkora, Repčík, Honzek – Čiernik, Dvorský, Molnár – Suchý, Mišiak, Šotek – Jenčko, Gabriel, Križan – Kopecký

Nórsko: Stensrud – Papuga, Koch, Myhre, Wasenden, Larsen, Higson, Lie – Magnussen, Johnsen, Bakke Olsen – Lokkeberg, Bakkevig, Nygard – Vatne, Wold, Granath – Haugen, Ulvebne, Vesterheim – Dalen

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #MS do 18 rokov