Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára v Bostone nepodpíše. Na Howa však môže zaútočiť, znie zo zámoria

Dlhoročný kapitán hokejistov Bostonu Zdeno Chára (43) je stále neobmedzeným voľným hráčom.

05.12.2020 14:41
Predators Bruins Hockey Foto: ,
Zdeno Chára.
debata

Ako sme informovali minulý týždeň, slovenský obranca zvažuje všetky možnosti vrátane odchodu z tímu Boston Bruins po štrnástich rokoch.

Najvyšší a najstarší hráč NHL by si rád počkal na zverejnenie termínu štartu a formátu sezóny, tvrdí jeho agent.

Ak by z Bostonu odišiel, spomedzi záujemcov o jeho služby sa hovorí napríklad o Tampe Bay, Toronte či Chárovom prvom zamestnávateľovi v profilige New Yorku Islanders.

K situácii sa vyjadril hokejový expert Joe Haggerty, ktorý sa zameriava predovšetkým na dianie v Bostone. Podľa neho Chára novú zmluvu s Bruins nepodpíše. Haggertyho slová priniesol aj špecializovaný portál Slovaknhl.sk.

„Nie som si istý, či chce ísť tou cestou, ktorú si u neho Boston predstavuje, že bude obrancom tretieho páru hrajúci 15–17 minút na zápas, brániaci oslabenia a vedenia na konci zápasov.

Pre hráča, ktorý bol top obrancom celú svoju kariéru a je istým budúcim členom Siene slávy, je to celkom významné prispôsobenie sa.

Po zohľadnení všetkých vecí si nie som istý, či podpíše zmluvu niekde inde, aby zabojoval o Stanleyho pohár, ale to je v tomto bode povedať náročné.

Nepovažoval by som to však za Bourqueovu cestu, pretože Chára už pohár získal a štikol si lístok do Siene slávy,“ uviedol Haggerty.

Spomenul legendárneho obrancu Raya Bourqua, ktorý odohral v zámorí dve dekády v obrane Bostonu s dvoma finálovými účasťami, na sklonku kariéry však požiadal o výmenu v nádeji, že získa Stanley Cup. V Colorade sa mu to aj podarilo.

Podľa Haggertyho si Chára bude chcieť dokazovať, že má na najvyššiu úroveň a mohol by atakovať rekordy Gordieho Howa v dlhovekosti.

Najstarší hráči v histórii NHL (k 8. júnu 2020) Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1. Gordie Howe (Kanada) - 52 rokov, 11 dní.

Hokejový odborník tiež poznamenal, že tréner Bostonu Bruce Cassidy naznačil záujem pokračovať s mladou, pohyblivejšou obranou.

„Tiež si nemyslím, že by podpísali novú zmluvu s Kevanom Millerom, keby vedeli, že sa Chára vráti. Ten podpis zmluvy mi príde, akoby sa chceli uistiť, že budú mať vzadu nejakého tvrdého hráča, ak by už viac nemali Zdena Cháru. Možno sa mýlim, ale tak to cítim,“ zamyslel sa Haggerty.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Boston Bruins