Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stratí Boston kapitána? Chára vyčkáva, chce ho aj Tampa

Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára a klub Boston Bruins medzi sebou naďalej často komunikujú, no rokovania ohľadne novej zmluvy sa výraznejšie nepohli.

24.11.2020 13:45
USA hokej NHL Boston Bruins tréning Foto: ,
Kapitán Bostonu Bruins Zdeno Chára (vľavo) sa rozpráva so spoluhráčmi počas tréningového kempu 14. júla 2020 v Bostone.
debata (1)

Štyridsaťtriročný veterán stále zostáva neobmedzeným voľným hráčom a ako už dávnejšie pripustil jeho agent, kapitán „medveďov“ zvažuje všetky možnosti vrátanej tej, že po štrnástich sezónach v NHL zmení dres.

„Nič sa nemení. Zostáva rovnaké status quo,“ povedal pre oficiálny web profiligy generálny manažér Bruins Don Sweeney.

Chárovi po minulej sezóne vypršal ročný kontrakt, hneď po vypadnutí Bostonu v 2. kole play off vyhlásil, že by rád v mužstve zostal.

Podľa nedávneho vyjadrenia hráčovho agenta Matta Keatora sa však najvyšší a zároveň najstarší muž NHL so svojím rozhodnutím neponáhľa a chce si počkať na zverejnenie termínu štartu a formátu novej sezóny.

„Momentálne čakáme, že sa znovu spojíme so Zdenom a jeho agentom. Zdeno naďalej mapuje ligový terén. Uvidíme, kam sa to pohne. Konštantne sme medzi sebou komunikovali, verím, že v blízkej budúcnosti sa dozvieme termín začiatku novej sezóny. Uvidíme, čo liga určí.“

Najlepšie zarábajúci hráči v NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
224. Jaroslav Halák (Slovensko), kariéra v NHL:...

Čaká sa na detaily

Vedenie NHL a hráčska asociácia NHLPA naďalej počítajú s 1. januárom 2021 ako termínom štartu sezóny, no ešte nezverejnili detaily, ako bude liga fungovať vzhľadom na pandémiu koronavírusu, a ani dátum otvorenia tréningových kempov.

Hovorí sa o možnom prerozdelení divízií či vytvorení niekoľkých „bublín“. Podľa slov Keatora pre TSN Chára zvažuje všetky možnosti, v hre je predĺženie kontraktu o rok, či aj odchod do iného klubu.

Podľa zámorských médií by v taktom prípade nebola núdza o záujemcov, spomínajú najmä Tampu Bay, Toronto či New York Islanders, kde Chára začínal svoju profiligovú kariéru. Vo všetkých troch prípadoch však hovorí proti jeho angažovaniu napätý platový strop.

Pre Boston by bol jeho prípadný odchod ďalšou citeľnou stratou, po otvorení trhu s voľnými hráčmi už prišiel o konštruktívneho obrancu Toreyho Kruga, ktorý sa upísal St. Louis. V prípade, že odíde aj Chára, klub stratí dvoch najvyťaženejších ľavákov z defenzívy.

Chára hrá za Boston od sezóny 2006/2007, vo všetkých štrnástich sezónach zastával funkciu kapitána tímu.

Trikrát doviedol Bruins do finále play off a v roku 2011 aj k zisku slávneho Stanleyho pohára.

V marci 2018 a 2019 zakaždým podpísal s Bostonom ročnú zmluvu, na jar 2020 však nie, aj vzhľadom na neistú situáciu spojenú s koronavírusom.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Zdeno Chára #Boston Bruins