Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Boston bez Cháru? Nepredstaviteľné! Tréner mu je vďačný nielen za líderstvo

Zdeno Chára už nehrá také obrovské porcie minút ako kedysi a na jeho konto už viac pribúdajú aj mínusové body. Rovnako v rýchlosti korčuľovania nestačí za mladými dravcami z ofenzívnych tímov NHL, ale aj tak si tréner Bruce Cassidy súčasný Boston nevie bez neho predstaviť.

26.08.2020 09:46
Zdeno Chára, Blake Coleman Foto: ,
Kapitán Bostonu Zdeno Chára v súboji s Blakeom Colemanom z Tampy.
debata

"Ak by som svoj vzťah k Chárovi mal charakterizovať jedným slovom, bola by to vďačnosť. Som vďačný za jeho líderstvo, vďačný za všetko, čo robí na ľade aj mimo neho a tiež za to, že mám v tíme niekoho, s kým môžem konzultovať hokej aj mimohokejové dianie.

S Chárom sa rád poradím o tom, ako čo najlepšie riešiť určité situácie. To by sa nedalo bez vzájomného rešpektu, ktorý medzi nami funguje," uviedol Bruce Cassidy počas videokonferencie s médiami po zápase číslo 1 medzi jeho tímom a Tampou Bay.

Boston vyhral prvý zápas semifinále Východnej konferencie 3:2, ale medzitým sa hralo už druhýkrát a Tampa Bay sa tešila z víťazstva 4:3 po predĺžení:

Štyridsaťtriročný Chára bol v oboch prípadoch v centre diania, a hoci už neboduje, jeho vplyv na hru najmä v oslabeniach je stále potrebný. A dôležité je aj jeho vodcovstvo a usmerňovanie mladých hráčov na čele s jeho partnerom z defenzívy Charliem McAvoyom.

"Zee je veľký učiteľ. Študuje hru ako málokto a potom to odovzdáva ďalším. Je to pravý profesionál. Jeho prínos je obrovský aj v tom, čo robí mimo zápasov. U neho neexistuje deň voľna, trénuje aj medzi zápasmi a mladí to vidia.

Charlie McAvoy hrá čoraz viac minút a dostáva sa do rovnakých herných situácií ako Chára pred rokmi, keď bol on v obrane číslo jeden. A snaží sa všetko robiť tak ako jeho vzor.

Medzi Charliem a Zdenom neexistuje konkurencia, skôr vzťah veľkého s malým bratom. Lepšieho učiteľa by mladší z oboch hráčov určite nenašiel," vysvetlil Cassidy.

Najstarší hráči v histórii NHL (k 8. júnu 2020) Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1. Gordie Howe (Kanada) - 52 rokov, 11 dní.

Spojenie Boston a Chára v NHL trvá už 14 sezón a jeho doterajším vrcholom bol zisk Stanley Cupu v roku 2011. Vlani neboli Bruins ďaleko od toho, aby si slastné chvíle s najťažšie získanou hokejovou trofejou zopakovali.

Vo finále play off však prehrali 3:4 na zápasy s hráčmi St. Louis Blues. Momentálne hrá Boston s Tampou Bay o postup do finále Východnej konferencie a stav na zápasy je 1:1.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Boston Bruins #Bruce Cassidy