Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halák bol v ohni striel, Chára zbieral bodyčeky. Po dráme sa tešil Černák

Hokejisti Tampy Bay s Erikom Černákom zdolali Boston s Jaroslavom Halákom a Zdenom Chárom 4:3 po predĺžení (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0) a vyrovnali sériu 2. kola play off NHL na 1:1.

26.08.2020 06:06 , aktualizované: 07:20
Jaroslav Halák Foto: ,
Rozhodujúci moment. Jaroslav Halák inkasuje gól v predĺžení a Tampa vyrovnáva sériu proti Bostonu na 1:1.
debata (1)

O víťazstve Lightning rozhodol v 5. minúte predĺženia český útočník Ondřej Palát.

Halák čelil 40 strelám, zaznamenal 36 zákrokov, jeho náprotivok Andrej Vasilevskij kryl 22 striel súpera.

Chára odohral 17:27 min, pripísal si jednu mínusku, päť bodyčekov a dve zblokované strely. Aj Černák, ktorý strávil na ľade 18:42 min, mal jeden mínusový bod, jeden bodyček a dva bloky, Haláka ohrozil dvakrát.

Slovenský brankár prišiel o víťaznú sériu, ktorá trvala štyri zápasy.

„Nikto nepovedal, že to bude ľahká séria. Teraz to je vyrovnané a štartujeme z bodu nula. Musíme to hodiť za seba a sústrediť sa na najbližší zápas,“ vyhlásil Halák, cituje ho oficiálny portál NHL.

"Pokúšali sme sa dostať puk von z našej tretiny cez stred a to sa nepodarilo. Chce to lepšie ovládanie puku v takých situáciách. Nezvládli sme to a stálo nás to zápas.

Celé to však odštartovalo nesprávnym rozhodnutím s pukom, keď sme ešte neboli pod tlakom. Stačilo len zahasiť oheň," hneval sa tréner Bostonu Bruce Cassidy, keď opísal rozhodujúci moment v predĺžení.

„Naša hra nebola na pohľad zlá, ale chýbalo nám viac streleckých pokusov. Dnes sme potrebovali o trochu viac, aby sme uspeli,“ doplnil Cassidy.

Najlepší hokejisti klubov NHL Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Arizona Coyotes - Shane Doan.

Aktuálne stoja hráči oboch tímov pred špecifickou situáciou, že ďalší zápas série odohrajú bezo dňa voľna už v stredu 26. augusta.

Cassidy zatiaľ nepotvrdil, že opäť postaví do bránku ako jednotku Haláka. Na jednej strane stojí jeho aktuálne vysoká vyťaženosť, na druhej nulové skúsenosti z play off jeho náhradníka Čecha Daniela Vladařa.

„Cítim sa dobre. Potrebujem sa len poriadne vyspať,“ prehodil k téme Halák.

Strelec dvoch gólov zo zápasu číslo 2 Marchand si myslí, že v treťom dueli bude kľúčové udržať potrebné tempo.

„Sú to rýchle zápasy a pomalý ľad to trochu komplikuje. Náš súper pracuje veľmi tvrdo. Hrať dve noci za sebou prinesie poriadnu bitku. Všetci to máme rovnaké, play off nepozná výhovorky,“ skonštatoval Marchand.

„Všetci musíme odovzdať to najlepšie, aby sme zostali konkurencieschop­ní,“ doplnil autor 11 bodov (6+5) po letnom reštarte NHL.

Marchandov dvojgólový zápas spôsobil aj prievan v historickej štatistike najproduktívnejších hráčov Bostonu v play off. Dostal sa pred Bobbyho Orra na siedmu priečku v počte bodov (94) a vyrovnal sa ôsmemu Rayovi Bouquemu v počte gólov (36).

Útočníci s najlepšími schopnosťami v NHL Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Hokejové videnie: Artemij Panarin. Jedným z...

Dvadsiatym deviatym multibodovým zápasom v play off sa tiež vyrovnal Philovi Espositovi na druhom mieste klubovej histórie.

Center prvého útoku Bruins Patrice Bergeron odohral 146. zápas v play off a to znamená po novom tretie miesto v historickej tabuľke hráčov Bostonu.

Napokon David Pastrňák sa vďaka dvom asistenciám dočkal 50. a 51. bodu v 49 zápasoch play off a stal sa siedmym aktívnym hráčom, ktorý prekonal 50 bodov v menej ako 50 zápasoch.

Canucks pomohol návrat Toffoliho

Vyrovnaný je aj stav v semifinálovej sérii Západnej konferencie, Vancouver vrátil hráčom Vegas úvodnú prehru, v noci na stredu zvíťazil v Edmontone nad Golden Knights 5:2.

Canucks pomohol návrat krídelníka Tylera Toffoliho do zostavy po zranení. Už po minúte a pol otvoril skóre stretnutia s Vegas, na výhre sa podieľal aj dvomi asistenciami.

„Cítil som sa veľmi dobre. Pred zápasom som telefonoval s niekoľkými priateľmi, bol to rušný deň. Mal som pocit, ako keby som išiel hrať svoje prvé play off,“ citovala Toffoliho zámorská stanica TSN.

Rovnakú bilanciu 1+2 mal aj Elias Pettersson. Kapitán Vancouveru Bo Horvat prispel k víťazstvu dvomi presnými zásahmi a s ôsmimi gólmi vedie poradie strelcov vo vyraďovačke.

Tretí zápas série sa odohrá v noci na piatok o 3.45 SELČ.

2. kolo play off NHL

Semifinále Východnej konferencie
Tampa Bay – Boston 4:3 po predĺžení (1:1, 1:1, 1:1 – 1:0) – stav série: 1:1
Góly: 13. Coleman (Bogoslan, Goodrow), 36. Kučerov (Shattenkirk, Point), 51. Coleman (Hedman), 65. Palát (Gourde, Maroon) – 4. Ritchie (Bjork), 35. Marchand (Pastrňák, Krug), 57. Marchand (Kuraly, Pastrňák). Brankári: Vasilevskij – HALÁK, strely na bránku: 40:25.

Semifinále Západnej konferencie
Vegas – Vancouver 2:5 (0:2, 1:1, 1:2) – stav série: 1:1
Góly: 27. Tuch (Roy, Theodore), 59. Pacioretty (Theodore, Šťastný) – 2. Toffoli (Pettersson, Hughes), 11. Horvat (Toffoli, Pettersson), 39. Pettersson (Edler, Toffoli), 41. Horvat (Boeser, Edler), 60. Pearson (Miller). Brankári: Lehner – Markström, strely na bránku: 40:27.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Jaroslav Halák #Boston Bruins #Erik Černák