Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kto potešil a kto sklamal? Hokejistom sme vystavili vysvedčenie

Štyri výhry, štyri prehry, konečné ôsme miesto.

04.06.2021 19:45
MS Slovensko hokej Foto: ,
Gólová radosť Slovákov.
debata (6)

Slovenskí hokejisti majú za sebou najúspešnejšie MS za ostatný čas, keď do štvrťfinále postúpili prvýkrát od roku 2013.

Marek Hrivík Čítajte viac NÁZOR: Tento tím má budúcnosť, hoci sa to po debakli píše ťažko

Niektorým sa šampionát vydaril, iným už menej.

V redakcii sme im za výkony vystavili vysvedčenie, hodnotenie ako v škole (1 – najlepšie, 5– najhoršie).

BRANKÁRI

Július Hudáček (3-)

Chytal premenlivo – ako aprílové počasie. V dvoch dueloch bol spoľahlivý, v ďalších dvoch vybuchol. Na jeho obranu – spoluhráči mu proti Švajčiarom ani Čechom nepomohli. Nálepky, že reprezentačný dres mu nesedí, sa napokon nezbavil.

Lotyšsko MS2021 Hokej A Slovensko Česko Hudáček Čítajte viac Hudáček skončil. Odpílili ma, zaslúžim si úctu a rešpekt, hnevá sa

Adam Húska (3)

Po zápase so Švédskom ho vyhlásili za najlepšieho slovenského hráča. Výzvu v podobe boja o semifinále však nezvládol. Na začiatku predviedol fantastický zákrok, vzápätí dostal gól, ktorý určite nemal. Má 24 rokov, výborné fyzické paramentre, miesto v AHL i potenciál.

OBRANCOVIA

Mislav Rosandič (2)

Na MS hral prvýkrát v kariére a patril medzi opory. Aj preto ho ocenil direktoriát IIHF. Štvrťfinále mu však už nevyšlo, Američania ho v súbojoch prekonávali. Napokon, tento zápas nevyšiel nikomu.

Samuel Kňažko (2)

Bývalý kapitán dvadsiatky odohral solídny turnaj. Chyby sa vyskytli, ale tie sú v mladom veku pochopiteľné. Nebál sa, neuhol, čo sa na 18-ročnom chlapcovi cení. Raz to bude jeden z lídrov národného tímu.

Šimon Nemec (2)

Platí o ňom podobné, ako o Kňažkovi. Nabral cenné skúsenosti, ktoré ho môžu posunúť v kariére. Šikovný bek so zmyslom pre útok, musí sa zlepšiť v defenzíve. V budúcnosti má dvere do NHL otvorené.

Lotyšsko MS2021 Hokej A Slovensko Dánsko Čítajte viac Výmena Ramsayho? Nie je na to žiadny dôvod

Adam Jánošík (2)

Vydarená sezóna vo Švédsku mu pomohla. Hral so sebavedomím, jeho výkony v reprezentácii gradujú. Ofenzívu podporil gólom proti Dánsku.

Marek Ďaloga (2)

Ako kapitán doviedol tím do štvrťfinále, čím splnil základný cieľ a zaslúži si pochvalu. Na ľade sa nevyhol chybám, ale bojoval a usilovne podporoval ofenzívu.

Martin Gernát (2)

S Rosandičom najlepší slovenskí obrancovia na turnaji. V defenzíve spoľahlivý, škoda, že ako najproduktívnej­šiemu bekovi v Česku sa mu nepodarilo o niečo viac podporiť ofenzívu. V nej sa od neho čakalo viac.

Martin Bučko (2-)

Sezónu začal v druholigom Vrchlabí, zakončil ju premiérou na MS a gólom do siete Čechov. Ďalší z mladých talentov, ktorý má budúcnosť v národnom tíme pred sebou.

Mário Grman (3)

Striedal lepšie momenty so slabšími, aj preto sa dvakrát nezmestil do zostavy. Zblokoval veľa striel, v tejto štatistike zrejme najaktívnejší Slovák.

Daniel Gachulinec (3)

Z Detvy až na MS. Od budúcej sezóny hráč bratislavského Slovana bol najmenej vyťažovaný slovenský bek na turnaji. V niektorých momentoch mal problémy s rýchlosťou súpera.

Lotyšsko MS2021 Hokej A Slovensko Rusko Čítajte viac Konto si už nevylepší. Slovák naďalej vedie produktivitu MS

ÚTOČNÍCI

Peter Cehlárik (1)

Najlepší hráč mužstva, po štvrťfinále najproduktívnejší na turnaji. Zvýšil svoju cenu a bude zaujímavé sledovať, kam zamieri po odchode z Leksandu.

Marek Hrivík (1-)

Center prvej formácie, ktorá ťahala Slovákov v útoku, stihol všetko. Rozdával prihrávky, tlačil sa pred bránku, príkladne bekčekoval. Škoda, že pre zdravotné problémy nemohol hrať naplno. Ku cti mu slúži, že napriek tomu bojoval.

Róbert Lantoši (1-)

Výborne zapadol k zohratej dvojici Hrivík, Cehlárik. Rýchle krídlo so šikovnými rukami opäť ukázalo pracovitosť i talent, ktorý ho môže priblížiť k debutu v NHL.

Miloš Kelemen (2)

Najaktívnejší Slovák v predbránkovom priestore súperov. Nebál sa cloniť, chodil na dorážky. Preto ho kouč Ramsay vzal na MS. Úlohu splnil. Gól proti Rusom pri šampionátovej premiére bol veľkým bonusom.

Juraj Slafkovský (2-)

Hoci pred turnajom odohral medzi mužmi len niekoľko zápasov, medzi elitou sa nestratil. Historicky najmladšiemu Slovákovi na MS chýbal k vydarenej premiére len vytúžený gól. Šancí mal niekoľko. Je však obrovským prísľubom.

Ramsay Dávame do pozornosti Program, výsledky, zaujímavosti. Všetko o MS v hokeji 2021

Michal Krištof (2-)

Mal náročnú úlohu – viesť druhú formáciu, od ktorej sa tiež čakali góly. Hoci čiastkový cieľ nesplnil, odviedol dobrú robotu. Aj v defenzíve. Proti Dánom zachránil takmer istý gól aj problémy, ktoré mohli nasledovať.

Miloš Roman (2-)

Pracovitý center, strávil veľa času v osobných súbojoch. Pri mantineloch vydoloval veľa pukov. Aj proti Rusom, keď pripravil kľúčový gól pre Kelemena.

Kristián Pospíšil (3)

Aktivita sa mu nedá uprieť, má v sebe obrovské množstvo energie. Pôsobil premotivovane. Pod debakel proti Švajčiarsku sa podpísal jeho skorý trest 5+DKZ. Efektívny bol iba v úvode.

Adam Liška (3)

Hral vo štvrtom útoku. Jeho úlohou neboli góly. Neuhol v žiadnom súboji. V útoku mu však chýbala väčšia efektivita. Ani zďaleka nebol taký dominantný ako na MS 2019.

Dávid Buc (3)

To čo mal, odohral. Bol aj v pozícii mentora, keď vo formácii mal 17-ročného Slafkovského. Tréner sa mohli spoľahnúť na jeho skúsenosti.

clanok sutaz golovka Dávame do pozornosti Zahrajte si gólovku! V hre je viac ako 1 000 €

Martin Faško-Rudáš (3)

Mladý útočník predovšetkým zbieral cenné skúsenosti. Odohral štyri zápasy, najlepšie mu vyšiel duel proti Bielorusku. V kľúčových dueloch sedel na tribúne.

Pavol Skalický (3)

Treba oceniť, že na šampionát prišiel aj po náročnej klubovej sezóne. Snažil sa, ale bolo vidieť, že mysľou už je na svadbe, ktorá ho čakala po turnaji.

Marián Studenič (3-)

Od jedinej posily z NHL sa určite čakalo viac. Začal v treťom útoku, potom sa presunul do druhého. Jeho rýchlosť platila na súperov, ale s koncovkou si nepotykal. Turnaj zakončil s jedinou asistenciou.

Matúš Sukeľ (4)

Šampionát mu nevyšiel. Zakončil ho s piatimi mínuskami, horší bol v tejto štatistike už len Pospíšil. Svetlým momentom bol jeho gól proti Česku.

Pozn. Trojicu Branislav Konrád, Michal Ivan, Adrián Holešinský sme nehodnotili pre málo odohratých zápasov.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #MS 2021 v hokeji