Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Katastrofálny rozhodca, kde mal ten chlap oči? Ja som to videl aj na obrazovke

Bývalý slovenský reprezentant a dnes expert RTVS Boris Valábik Slovákov za výkon proti Švajčiarsku (1:8) nepochválil. Ihneď v štúdiu pomenoval dôvody, na ktorých stroskotalo ich štvrtkové úsilie uspieť.

28.05.2021 06:10
Craig Ramsay, Michal Handzuš, Ján Pardavý Foto: ,
Hlavný rozhodca pri slovenskej striedačke na MS v Rige.
debata (66)

Najprv hráčov pokarhal za slabý dôraz. Pred brankármi na oboch stranách.

„Boli sme málo agresívni pred vlastným brankárom. Všetky góly boli po tienení a tečoch priamo pred Julom Hudáčkom. Dostal tak vlastne všetkých osem gólov. Vytrpel si to,“ kritizoval niekdajší obranca Atlanty Thrashers.

Gólman väčšinou po troch-štyroch rýchlych góloch odchádza na striedačku. Mali striedať aj Hudáčka?

„Zákerná otázka. Ja som očakával, že to urobia, ale tréneri asi mali dobrý dôvod ho nestriedať. Odhadnúť psychiku gólmana je náročné. Možno by to bral ako hádzanie viny naňho. Nevieme, či chcel, aby ho striedali,“ pokračoval hokejový odborník.

„Hudáček nevidel všetkých 28 striel naňho, švajčiarsky brankár zasa väčšinu z 24 pukov videl,“ domnieva sa.

Potom sa však nečakane oprel aj do rozhodcu. Slováci strávili na trestnej lavici dovedna 60 minút, súper iba osem. Dvaja – Kristián Pospíšil a Mislav Rosandič – dostali dokonca trest päť plus do konca duelu.

Ramsay Dávame do pozornosti Program, výsledky, zaujímavosti. Všetko o MS v hokeji 2021

„Katastrofálny výkon rozhodcu. Nezakrývajme si predtým oči. Netvrdím, že to bol dôvod prehry, lebo víťaz nepozná výhovorky – ak by sme vyhrali, nepozeráme sa na rozhodcu. Ale jeho výkon bol naozaj tragický,“ pokračoval Valábik.

„Vylúčenia 8:60 zo švajčiarskej strany, tak to je extrém, ktorý som ja počas svojej kariéry hádam ani nezažil. A to nie som fanúšikom kompenzovania. Tvrdím len, že ak odpískam niečo na jednej strane, mám mať rovnako prísny meter aj na opačnej,“ vysvetľoval.

Podľa neho jednoducho hlavný arbiter svoju úlohu nezvládol.

„Páčilo sa mi, ako prišiel pán rozhodca k našej striedačke a vravel, že ak niečo uvidí od Švajčiarov, tak ich za to tiež vylúči. No zaujímalo by ma, kde mal ten pán oči, lebo ja som to videl aj na televíznej obrazovke. Len vravím, že ak nastavil meter a povedal si, že je prísny rozhodca, mal to robiť aj na opačnej strane,“ dodal na záver hodnotenia.

66 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Valábik #MS 2021 v hokeji