Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Faselovo nie Litve. Šance Slovenska sa zvýšili

Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel uviedol, že nebude uvažovať nad ponukou Litvy usporiadať majstrovstvá sveta 2021 spolu s Lotyšskom. Zároveň avizoval, že Rada IIHF rozhodne o náhradnom dejisku šampionátu 26. alebo 27. januára.

21.01.2021 18:06
SR Hokej MS2019 organizačný výbor IIHF TK BAX Foto: ,
Slovensko organizovalo MS aj v roku 2019. Na snímke hosteska so sadou medailí a maskot Macejko.
debata (18)

Litovská premiérka Ingrida Simonyteová po rozhovore s Faselom povedala, že krajina má všetko potrebné na usporiadanie zápasov MS 2021.

Rada IIHF 18. januára odobrala spoluorganizáciu Bielorusku z bezpečnostných dôvodov. MS sa mali okrem Minska uskutočniť aj v lotyšskej Rige.

Litva poslala oficiálne listy Lotyšsku a IIHF s ubezpečením, že je pripravená usporiadať niektoré zo zápasov.

„Máme infraštruktúru potrebnú pre turnaj na tejto úrovni. V susedných krajinách, teda v Lotyšsku a Litve, je v súvislosti s prebiehajúcou pandémiou koronavírusov usporiadanie šampionátu pohodlnejšie. Máme relevantné skúsenosti,“ uviedla Simonyteová podľa agentúry TASS.

Fasel rozhovor potvrdil, ale ponuku odmietol:

"Mal som videokonferenciu s premiérkou. V prvom rade som veľmi vďačný litovskej vláde za ochotu pomôcť nám. Ale už sme rokovali s Bratislavou, Dánskom a Rigou. Dánsko a Slovensko majú dobré skúsenosti s organizáciou turnaja v rokoch 2018 a 2019.

Veľmi si vážim ponuku Litvy a ochotu pomôcť nám, ale príliš veľa kandidátov na turnaj v tomto prípade nemá zmysel."

18 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji 2021