Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nagy pri rozlúčke s hokejom povedie Slovensko ako kapitán. Pánik nenastúpi

Slováci nastúpia na rozlúčkový zápas MS 2019 v Košiciach proti Dánsku v bránke s Denisom Godlom. Zostava bude identická ako v predchádzajúcom stretnutí s Veľkou Britániou. Pre Ladislava Nagya to bude posledný duel v kariére.

21.05.2019 11:33 , aktualizované: 15:34
Ladislav Nagy, Michal Handzuš Foto: ,
Ladislav Nagy a asistent trénera Michal Handzuš počas tréningu.
debata

Na utorkovom dopoludňajšom rozkorčuľovaní boli na ľade iba Godla a trojica útočníkov Tomáš Zigo, Dávid Bondra a Dávid Buc. Priestor by mali v zápase dostať všetci hráči.

„Chceme sa rozlúčiť víťazstvom. Nálada je dobrá, aj keď je cítiť, že postup nám ušiel. Ale urobíme všetko pre to, aby sme zvíťazili,“ povedal asistent trénera Andrej Podkonický.

Slováci skončia bez ohľadu na výsledok v tabuľke A-skupiny na 5. mieste, vo svojom poslednom zápase MS 2019 však chcú odísť z ľadu ako víťazi.

„Dáni hrajú agresívne, sú nepríjemní. My musíme hrať svoju hru, ktorá nás zdobila,“ uviedol Podkonický.

Okrem rozlúčky so šampionátom sa v zápase udeje aj rozlúčka Ladislava Nagya s hokejovou kariérou. Aj preto bude mať tento duel špeciálnu príchuť.

„Urobíme všetko pre to, aby to bol pre neho pekný zápas. Určite mu diváci pripravia peknú rozlúčku, Laco mal nádhernú kariéru. Ešte by mohol hrať, ale telo už v jeho veku nie je také odolné,“ dodal reprezentačný asistent.

Nagy bol na svetovom šampionáte v Košiciach doposiaľ vedený ako jeden z asistentov kapitána Andreja Sekeru. Ten však prepustil svoje „céčko“ práve Nagyovi v utorkovom popoludňajšom súboji proti Dánsku. Jeho asistentmi budú Sekera a Tomáš Tatar.

„Zahrať si s chuťou a čo najviac si to užiť,“ odpovedal Ladislav Nagy na otázku, čo očakáva od posledného zápasu kariéry. „Nechcel som takto končiť, túžili sme pokračovať v turnaji v Bratislave. Dopadlo to zle… Určite sa však všetci pripravíme na sto percent, lebo chceme potešiť fanúšikov,“ prisľúbil Nagy.

Najstarší člen Ramsayho tímu na MS 2019, ale aj celého šampionátu, zatiaľ v Košiciach nazbieral 4 body za 2 góly a 2 asistencie.

Utorkový duel povedie kanadsko-švédska rozhodcovská dvojica Brett Iverson – Linus Öhlund. Na čiarach im budú pomáhať Holanďan Joep Leermakers a Fín Hannu Sormunen. Slováci nastúpia vo svojom poslednom stretnutí na MS 2019 v bielych dresoch, Dáni v kombinácii s červeným základom.

Hrať nebudú obrancovia Christián Jaroš, Marek Ďaloga, ani útočník Richard Pánik. V prvom útoku popri Liborovi Hudáčkovi a Tomášovi Tatarovi dostane šancu Marko Daňo.

Zostava Slovenska proti Dánsku Godla (Čiliak) – Černák, Sekera, Marinčin, Čajkovský, Fehérváry, Koch – Daňo, L. Hudáček, Tatar – Studenič, Krištof, L. Nagy – Lantoši, M. Sukeľ, D. Bondra – Lunter, Buc, Liška – Zigo

Aká bude rozlúčka Ladislava Nagya v kariérou? Pozrite si ďalší diel hokejovej relácie Príklep z dielne TV Pravda, ktorej hosťom bol majster sveta z roku 2002 Radoslav Hecl

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Ladislav Nagy #MS 2019 v hokeji #Denis Godla