Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zimomriavky pri hymne. Boli náš šiesty hráč, chválil fanúšikov Sukeľ

Toto víťazstvo by nám mohlo pomôcť, ale musíme ostať pri zemi, zdôrazňoval po výhre 4:1 nad USA jeden z hrdinov slovenského tímu Matúš Sukeľ.

10.05.2019 23:23
sukeľ studenič hokej MS 2019 Foto: ,
Matúš Sukeľ a Marián Studenič sa tešia z gólu do siete USA.
debata (1)

Slováci vstúpili do hokejového šampionátu na domácej pôde najlepšie ako mohli. Dokonale zužitkovali mohutnú podporu z hľadiska a odmenou pre nich aj fanúšikov bolo víťazstvo nad jedným z najväčších favoritov majstrovstiev sve­ta.

Lomcujú vami emócie?

Sme všetci veľmi spokojní. Lepšie sme si to nemohli ani predstaviť. Nastúpili sme na prvý zápas proti takémuto silnému tímu a hneď máme dôležité víťazstvo.

Aký podiel na výhre mali diváci?

Boli náš šiesty hráč. Hnali nás dopredu, keď sme to potrebovali. Najmä vďaka nim sme boli výborne namotivovaní. Veľmi nám pomohli.

Veľa sa hovorilo o tlaku, ktorý prináša domáce prostredie. Bolo to na ľade o čosi ľahšie než ste čakali?

Osobne som si žiaden tlak nepripúšťal. Pred zápasom som sa usmieval, necítil som trému, až som bol prekvapený. Beriem to tak, že ľudia nám môžu iba pomôcť. Len to musíme správne využiť. Potom môžeme mať dobrý turnaj.

Mali ste počas zápasu zimomriavky?

Jasné, hneď na začiatku – pri hymne. Pozeral som sa po štadióne a v duchu som sa usmieval. Som veľmi rád, že som takéto niečo mohol zažiť. Vravel som si, že si tento zápas musím užiť ako viem.

Čomu vďačíte za výhru?

Každý z nás odmakal každé jedno striedanie. Hrali sme naplno a zodpovedne. Rybka (Patrik Rybár) nás podržal v bránke. Bol to tímový výkon.

Neprekvapila vás výška skóre?

Američania síce majú hviezdny tím, ale my sme zahrali naozaj dobre. Nevravím, že súper nemal šance, vtedy nás však Rybka podržal. Dobre sme s Američanmi korčuľovali, dobre ich bránili a vytvárali sme si šance, čo bolo dôležité.

Váš gól bol ukážkou toho, čo od hráčov žiada tréner Ramsay.

Presne tak. V niektorých prípravných zápasoch nám takýto tlak do bránky trochu chýbal. Dnes to však fungovalo, tečovali sme puky a stáli pre bránkou.

Čo spraví s hokejistom, keď strelí prvý gól mužstva na šampionáte?

Každý gól vám posúva sebavedomie hore. Som rád za gól aj víťazstvo.

Vyhrali ste veľký zápas na úvod turnaja, čo sa vám podarilo aj vlani na olympiáde. Čo musíte urobiť, aby sa neopakoval ďalší priebeh z Pjongčangu?

Musíme ostať pri zemi, veď to bol len prvý zápas. Turnaj je dlhý. Z výhry sa tešíme len do polnoci, potom musíme zregenerovať sily a od zajtra myslíme na Fínov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji 2019 #Matúš Sukeľ