Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Handzuš: Ako ubrániť Kana? Nepozerajte sa na puk

Pred ôsmimi rokmi si domáci šampionát vyskúšal v pozícii hráča, jedného z lídrov slovenskej reprezentácie. Teraz zažije Michal Handzuš (42) túto výnimočnú udalosť v role asistenta Craiga Ramsayho na striedačke.

10.05.2019 10:00
Hokej MS Kreider Foto: ,
Okrem Patricka Kana si budú musieť Slováci dať pozor aj na Chrisa Kreidera.
debata

„Čaká nás náročný turnaj a je dôležité do neho dobre vstúpiť,“ tvrdí majster sveta z Göteborgu pred dnešným prvým zápasom proti USA (o 20.15).

Očakávate pred vstupom do turnaja zimomriavky?

Zatiaľ nie, možno sa však dostavia pred zápasom.

Prvý zápas býva extrémne dôležitý. Čo na hráčov čaká v súboji s Američanmi?

Dobrá atmosféra a výborný súper. Je to super výzva na začiatok šampionátu, aby sme sa prispôsobili jeho rýchlosti. Postavíme sa jej čelom a urobíme všetko, aby sme dosiahli dobrý výsledok.

Káder USA vzbudzuje rešpekt. Majú Američania najsilnejší tím skupiny?

Majú výborné mužstvo. Samé veľké individuality a zväčša veľmi rýchlych korčuliarov. Majú obrovskú silu a budeme mať čo robiť.

Ako rýchlo sa prispôsobia veľkému klzisku?

Uvidíme až v zápase, či si na široké klzisko ešte len budú zvykať alebo im bude absolútne pasovať. Sú všetci individuálne vynikajúco pripravení a pokojne im môže sedieť od prvého striedania.

Čo by Slováci mohli závidieť Američanom?

Sú veľmi sebavedomí. Vo všetkom a za každých okolností si veria. V tom je veľký rozdiel. My si často neveríme ani v tom, v čom sme naozaj dobrí.

Dá sa to naučiť? Dokázali ste do seba dostať zámorské sebavedomie?

Dá sa. Vždy je to najmä o tom, ako ste vyrastali, v akej kultúre. Ale sú špeciálne tréningy, existujú športoví psychológovia a oni vám vedia pomôcť. Robil som s nimi a v mnohých veciach mi otvorili oči.

Dobre sa poznáte s najväčšou hviezdou súpera Patrickom Kanom, vyhrali ste spolu Stanleyho pohár. Čo by na neho mohlo platiť?

Najdôležitejšie je nepozerať sa na puk. Má výborné ruky a je nesmierne rýchly a šikovný. Stále je to však len hokejista a aj my máme dobrých hráčov a korčuliarov. Netreba zabúdať, že nie je jediný nebezpečný hráč v americkom tíme. Majú tam veľa skvelých hokejistov, preto sa nemôžeme sústreďovať len na jedného, ale musíme hrať ako tím, nepozerať sa príliš dopredu a pomáhať si. Potrebujeme hrať všetci piati na ľade ako jeden muž.

Našli ste si už čas porozprávať sa?

Stretli sme sa včera medzi našim a ich tréningom. Mali sme len chvíľku na krátku debatu, ale istotne sa ešte porozprávame.

Zato s dvojnásobným majstrom sveta Shanom Doanom ste si po včerajšom tréningu podebatovali dlhšie…

Áno, nikam sa neponáhľal. Hrali sme spolu vo Phoenixe a veľmi dlho sme sa nevideli. Pospomínali sme na minulosť a najmä sme sa popýtali, kto čo robí a ako sa má jeho rodina.

Cítiť z hráčov pred turnajom veľké odhodlanie?

Áno, na všetkých je vidieť, že sa už na prvý zápas tešia a veľa o turnaji rozprávajú. Musíme sa vyhnúť tomu, aby sme ostali príliš strnulí a zbytočne zviazaní. To je úloha pre nás – členov realizačného tímu.

VIDEO: Ktoré ulice sa zatvoria v Bratislave, ktoré v Košiciach a kedy? Čo sa zmení v hromadnej doprave a na hlavných dopravných uzloch? Kde parkovať? Ako vyzerá pripravená regulácia dopravy v oboch mestách? Všetko sa dozviete vo videu TV Pravda.
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Handzuš #MS 2019 v hokeji