Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan: Ukázala sa realita. Sme presne tam, kam patríme

Priznal, že šampionát bol pre neho v úlohe generálneho manažéra oveľa náročnejší než v časoch, keď bol ešte aktívny hráč.

15.05.2018 21:31
Dánsko Kodaň MS2018 Hokej A Repre Fotenie šatan Foto: ,
Tomáš Jurčo, Ladislav Nagy, generálny manažér Miroslav Šatan, kapitán Andrej Sekera a tréner Craig Ramsey počas spoločného fotenia na MS v Kodani.
debata (16)

„Najlepšie je byť hráčom. Zo šampionátu majú oveľa viac. Z celkového výsledku nie som sklamaný. Na postup do štvrťfinále nám chýbali dva body. Oproti minulému roku je vidieť výrazné bodové zlepšenie i zmenu v hernom štýle,“ priznal Miroslav Šatan (43).

O vystúpení na turnaji

Mali sme dobré pasáže, ale aj tretiny, keď sme hrali slabšie. Je to súčasť procesu, keď sa mužstvo stále len učí hrať spôsobom, aký od neho chceme. Takéto výkyvy sú bežné. Verím, že chalani načerpali cenné skúsenosti do budúcna, ktoré im pomôžu v kariére a dostanú sa aj do lepších súťaží. Z toho môžu profitovať a neskôr nám to vrátiť v národnom tíme.

O nepostupe do štvrťfinále

Nie som sklamaný. Na postup do štvrťfinále nám chýbali dva body. Oproti minulému roku je vidieť výrazné bodové zlepšenie i zmenu v hernom štýle. Mám indície aj z iných mužstiev – všimli si, že hráme iným spôsobom.

O možnostiach tímu

Vzhľadom na naše podmienky, renking a kvalitu sme presne tam, na čo mužstvo má. Samozrejme, keby sme mali kúsok šťastia a nedostali gól v závere s Českom, mohli sme hrať štvrťfinále. To sú však len hypotetické otázky, ukázala sa realita.

O zápase s Českom

Keď ste 10 alebo 15 sekúnd od zisku troch bodov v ťažkom zápase, jeden sa vám máli. V tretej tretine však boli Česi lepší a mali niekoľko gólových šancí. Nakoniec uspeli 10 sekúnd pred koncom, mrzí to. Tie dva body by sa nám hodili.

O Ramsaym a hernom štýle

Craig priniesol do našej hry moderné prvky, ktoré už využívajú všetci. Trochu sme zjednodušili hru. Hráči vidia, ako funguje tréner z NHL. Veľa sa naučia i z toho, ako vedie tréningy a mítingy. Počas roka sme sa presvedčili, že chalani chcú reprezentovať. To, že mohli hrať pod jeho taktovkou, im pomôže.

O pozícii generálneho manažéra

Chceli sme zastabilizovať situáciu a zmenili sme niektoré veci aspekty hry. To sa nám podarilo. Bolo vidieť, že veľa hráčov hralo v reprezentácii lepšie ako v klube, lebo dokázali aplikovať náš systém. Stále máme na čom pracovať, ale ide to dobrým smerom. Či budem pokračovať aj ja, sa rozhodne v blízkej budúcnosti. Tréner má zmluvu ešte na rok.

O najlepších hráčoch

Veľmi dobre hrali skúsení hráči Laco Nagy a Andrej Sekera, veľmi ma prekvapil Marek Čiliak, ako držal mužstvo. Pochvalu si zaslúži popradská lajna. Rátali sme s ňou ako štvrtou a nakoniec bola výkonmi naša druhá. Dobre hrali aj mladí chalani v obrane – Fehérváry, Jaroš aj Grman. Splnili naše očakávania, aj ich predčili.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Miroslav Šatan #MS 2018 v hokeji