Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prešli sme si všetkým. Bolo to strašne vydreté víťazstvo, vraví český hrdina Jaškin

Dmitrij Jaškin zažil v sobotňajšom súboji na MS v hokeji proti Slovensku smútok zmiešaný s hnevom, ale aj veľkú radosť.

06.05.2018 09:23
Martin Nečas, gól Foto: ,
Česká gólová radosť a sklamaný Tomáš Jurčo.
debata

Český útočník bol na trestnej lavici, keď v 26. min Andrej Sekera poslal Slovákov do vedenia 2:1. Rovnaký hráč sa však v 63. min postaral o to, že zdanlivo stratený zápas v kodanskej Royal Arene Česi vyhrali nad Slovákmi v predĺžení 3:2.

„Dvakrát mi to tam skočilo a potom som trafil. Čiliak bol celý zápas výborný, ale asi som šikovný, keď mi to tam prešlo,“ opísal víťazný gól Dmitrij Jaškin v rozhovore na webe idnes.cz.

Robustný útočník hráva v tíme NHL St. Louis Blues a nepatrí medzi tradičných zakončovateľov. V sezóne 2017/2018 nazbieral v 76 zápasoch 17 bodov. V prvom vystúpení na MS 2018 však prispel k dvom bodom pre svoj tím gólom aj asistenciou.

Dmitrij Jaškin rozhoduje o víťazstve Česka nad... Foto: Reuters, GRIGORY DUKOR
Dmitrij Jaškin Dmitrij Jaškin rozhoduje o víťazstve Česka nad Slovenskom v predĺžení.

„Bolo to strašne vydreté víťazstvo. Počas zápasu sme si prešli zrejme všetkým. Dať víťazný gól na majstrovstvách sveta, to už je niečo. Jeden z najkrajších momentov mojej kariéry, niečo podobné som doteraz nezažil,“ pokračoval 25-ročný rodák z ruského Omska, ktorý sa už ako 8-mesačný s rodičmi presťahoval do Českej republiky.

Aj Jaškin spomenul nekvalitný ľad v Royal Arene, kde bolo horúco ako v lete pod holým nebom. Sťažovať sa však nechcel, keďže strelil víťazný gól.

„Ľad nestál za nič, ale pre obe mužstvá to bolo rovnaké Museli sme sa s tým vyrovnať. Bolo treba hrať jednoducho a strieľať na bránku. Aj góly padli po nie najlepších strelách, ale puk tam prepadol. Brankárom sa to číta len veľmi ťažko. Takže strieľať a strieľať,“ rozlúčil sa český dvojbodový hrdina Jaškin.

Dramatický zápas Slovákov s Čechmi na MS Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Slovenskí fanúšikovia počas zápasu s Českom.
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Českí hokejisti #Dmitrij Jaškin