Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan stratil náskok, no rozhodol v predĺžení. Pozrite si program finále

Hokejisti Slovana Bratislava postúpili do finále Kaufland play off Tipos extraligy, nastúpia v ňom proti HK Nitra.

19.04.2022 21:28 , aktualizované: 22:54
Hokej TEL 1/2 extraliga play off 7. Slovan... Foto: ,
Rozradostení hokejisti Slovana a smutní Košičania.
debata

Rozhodol o tom utorkový siedmy zápas semifinále, v ktorom Bratislavčania zdolali HC Košice 3:2 po predĺžení a v sérii triumfovali 4:3. Zápas sledovalo 10.016 divákov, čo je rekordná návšteva tejto sezóny.

V zápasoch tejto série triumfovali vždy len domáce tímy. Slovan ju odštartoval po víťazstvách 5:2 a 6:2, doma zvíťazili Košice dvakrát 3:1. V piatom zápase vyhral Slovan 3:2, v šiestom Košičania 4:2.

7. semifinálový zápas Kaufland play off TEL:

Slovan Bratislava – HC Košice 3:2 pp (0:0, 2:0, 0:2 – 1:0) - konečný stav série: 4:3
Góly: 25. Harris (Takáč, Gachulinec), 39. Rapuzzi (Matoušek, Valach), 62. Zigo (MacKenzie) – 47. Deyl (Ihnačák, McPherson), 47. Paršin (Chovan). Rozhodovali: Stano, Štefik – D. Konc ml., Durmis, vylúčení: 2:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 10.016 divákov.
Slovan: Peters – Breton, MacKenzie, Gachulinec, Sersen, Valach, Maier, Golian – Haščák, Rapuzzi, Zigo – Jääskeläinen, Harris, Takáč – Yogan, Kytnár, Matoušek – Lukošik, Bezák, Chalupa
HC Košice: Riečický – Volgin, Šedivý, Snuggerud, Romančík, Deyl, Saucerman – Klhůfek, Chovan, Parshin – McPherson, Ihnačák, Bartánus – Pereskokov, Slovák, Rogoň – Mrázik, Havrila, Milý

Triumf Slovana nad Košicami v siedmom semifinále Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
 Brent Harris strieľa úvodný gól Slovana.

Už po trinástich sekundách sa do dobrej pozície dostal Takáč, z pravej strany namieril len do brankára. Košice potom odpovedali dvoma akciami, najmä strela Klhůfka spomedzi kruhov bola nebezpečná. Ďalšiu vážnejšiu šancu mal v 5. minúte Matoušek, keď šikovne tečoval strelu Valacha.

Na ďalšie šance sa čakalo dlhšie, obe mužstvá prehusťovali stredné pásmo. O rozruch sa postaral tri a pol minúty pred koncom Breton, ale ani na dvakrát nenamieril presne.

Druhú tretinu odštartovala nepresná strela Haščáka, bol to už 14. strelecký pokus Slovana oproti štyrom pokusom Košičanov. Streleckú prevahu Slovan napokon zužitkoval v 25. minúte. Takáč vystrelil z osi klziska, pred Riečickým ešte puk tečoval Harris – 1:0.

Slovan po góle ešte pridal, skvelú možnosť ponúkol Jääskeläinenovi Takáč, ale fínsky krídelník nezdvihol puk ponad brankára. Domáci hnaní vypredanou halou chceli dať aj druhý gól, blízko mal k nemu Bezák, ale strelu z ľavého kruhu Riečický chytil.

Dve minúty pred koncom druhého dejstva hrali Košice presilovku, no v oslabení unikol Rapuzzi a poslal Slovan do dvojgólového vedenia.

Po prestávke pokračovala hra v réžii zverencov Andreja Podkonického, ale len do 47 minúty. Košičania sa snažili o kontaktný gól, ale dlho sa nedostali do nebezpečného zakončenia. Potom však napriahol od modrej čiary Deyl a puk zastavila až sieť – 2:1.

Slovan košice Čítajte viac Siedmy zápas série Slovan - Košice sme sledovali ONLINE

O ďalších 33 sekúnd sa presadil bekhendovou strelou aj Paršin a vyrovnal. Hostia po tomto góle ožili, niekoľko striedaní mali hru v rukách, potom sa dianie na ľade vyrovnalo. Slovan mal na konci tretej tretiny možnosť rozhodnúť v presilovke, ale zápas napokon dospel do predĺženia.

V ňom sa hralo len 61 sekúnd, keď sa odrazený puk dostal na hokejku Ziga a ten prudkou strelou rozhodol.

SR Hokej TEL 1/2 extraliga play off 6. Nitra Zvolen Čítajte aj Zvolen titul neobháji. Prvý finalista je spod Zobora

Finále odštartuje v piatok

Finálová séria Kaufland play off Tipos extraligy medzi Slovanom Bratislava a HK Nitra odštartuje v piatok 22. apríla v Bratislave.

O deň neskôr je na programe na tom istom ľade druhý zápas. Tretí zápas v Nitre sa bude hrať v utorok 26. apríla a o deň neskôr štvrtý.

Nitra, Zvolen Čítajte aj Mužstvo je vždy iné. Nitriansky fanúšik zostáva rovnako skvelý

Prípadný piaty zápas v Bratislave je na programe v piatok 29. apríla, prípadný šiesty v nedeľu 1. mája.

O držiteľovi titulu sa môže rozhodnúť najneskôr v utorok 3. mája v siedmom zápase, ktorý by sa hral opäť v Bratislave.

Program finále:

1. zápas – 22. apríla
Slovan Bratislava – HK Nitra

2. zápas – 23. apríla
Slovan Bratislava – HK Nitra

3. zápas – 26. apríla
HK Nitra – Slovan Bratislava

4. zápas – 27. apríla
HK Nitra – Slovan Bratislava

prípadný 5. zápas – 29. apríla
Slovan Bratislava – HK Nitra

prípadný 6. zápas – 1. mája
HK Nitra – Slovan Bratislava

prípadný 7. zápas – 3. mája
Slovan Bratislava – HK Nitra

Chovan ťažko hľadal slová: Veľmi nás to bolí

Kapitán Košíc Michal Chovan po zápase len ťažko hľadal slová. Košičania boli krok od finále, no napriek tomu, že dokázali na Slovane vyrovnať náskok domácich, napokon sa tešil ich súper.

„Veľmi nás to bolí, boli sme gól od finále. Ale na druhej strane, každý sa môžeme pozrieť do zrkadla. Bojovali sme ako tím, jeden za druhého sme nechali na ľade srdce. Som hrdý, že som bol súčasťou tejto organizácie. Slovanu treba pogratulovať, bola to fantastická séria,“ povedal Chovan.

Strelec víťazného gólu Slovana Tomáš Zigo a... Foto: TASR, Martin Baumann
Hokej TEL 1/2 extraliga play off 7. Slovan Košice BAX Strelec víťazného gólu Slovana Tomáš Zigo a brankár Košíc Dominik Riečický po zápase.

Slovan nastúpi vo finále proti HK Nitra. Cesta k nemu nebola jednoduchá, podľa trénera Andreja Podkonického však jeho tím postúpil zaslúžene.

"Začali sme nervózne, trvalo nám 2–3 striedania, kým sme začali hrať našu hru. Bol to boj s ich obetavosťou a brankárom. Košice bojovali o každý centimeter ľadu.

Trápili nás celú sériu, my sme od tretieho zápasu bojovali aj s výborným brankárom. Pri prvom góle sme si zle prebrali hráčov, potom sme prestali hrať, no neskôr sme si zasa vytvorili tlak.

Pred predĺžením sme si hovorili, že si musíme vytvoriť tlak. Chcem chalanov pochváliť. Boli sme v tejto sérii lepší."

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HC Košice #HK Nitra