Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

ANKETA: Messi má zajačie úmysly. Je odchod z Barcelony krokom vedľa?

Roky tvrdil, že barcelonské farby nie sú pre neho iba kusom látky, ktorý si oblieka pred zápasom. Lenže každý pohár trpezlivosti raz pretečie. A zdá sa, že prišlo aj na Lionela Messiho.

04.07.2020 18:29
Lionel Messi Foto: ,
Kapitán Barcelony Lionel Messi počas zápasu v Seville.
debata

Keď ho vedenie Barcelony na začiatku tretieho milénia priviedlo do klubu z argentínskeho Newell's Old Boys, nemali ani poňatia, čo pre katalánsky klub bude znamenať o dvadsať rokov neskôr.

Messi je pojem. Futbalový boh. Génius na trávniku. Idol, ktorý na Nou Campe pravidelne sleduje takmer stotisíc divákov. Kvôli nemu si kupujú lístky a niekedy aj trhajú tikety.

Traduje sa, že keď začal Messi ešte ako mladík zapadať medzi hviezdy vtedajšej Barcelony, vedenie malo obavy. Nechcelo, aby ho slávni spoluhráči zviedli na zlé chodníčky.

Najlepší strelci Ligy majstrov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
9. Andrij Ševčenko (Ukr./Dynamo Kyjev, AC...

„Museli predať Ronaldinha aj Deca, lebo chodili na tréningy pod parou. Šéfstvo sa bálo, aby s nimi nechodil aj Leo. Oboch pustili k vode, aby Messiho ochránili,“ šokoval pred rokom niekdajší Messiho spoluhráč Alexander Hleb, citoval ho napríklad goal.com.

Španielsky veľkoklub naozaj stavil na jedinú kartu. Okolo svojho esa vybudoval nové mužstvo. A začala sa skvelá žatva na domácom i Európskom futbalovom poli.

Lenže v posledných rokoch sa Barcelone nedarí ani len priblížiť k zisku trofeje pre víťaza Ligy majstrov. Messiho táto situácia frustruje, fanúšikov taktiež.

Priaznivci obviňujú 33-ročného kapitána z nezáujmu a poklesu výkonnosti, rodák z Rosária má týchto rečí plné zuby. Natoľko, že podľa španielskych médií nepredĺži s Barcelonou zmluvu.

Ak sa tak stane, od 30. júna 2021 z neho bude voľný hráč. A po prvýkrát by si mohol vyskúšať, aké to je, obliekať si dres iného klubu.

Myslíte si, že mu bude priťažký alebo to Messi zvládne? Hlasujte v ankete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi