Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa a Šatan prispeli k výhram, Boston na hranici semifinále

V noci na štvrtok sa v zápasoch play-off NHL bodovo presadili štyria Slováci. Miroslav Šatan dal víťazný gól zápasu Bostonu s Philadelphiou, v ktorom Flyers doma nestačili na súpera a prehrali 1:4. Bod za asistenciu si pripísal Chára, prvá hviezda zápasu. Boston v 2. kole vyhráva v sérii už 3:0. Chicago vyhralo vo Vancouvri 5:2, Marián Hossa sa na tom podieľal 1+1 a Tomáš Kopecký pri Hossovom góle asistoval.

06.05.2010 07:29 , aktualizované: 08:04
Chicago Hossa Versteeg Foto: ,
Marián Hossa v objatí s Chrisom Versteegom.
debata (3)

Play-off NHL, 2. kolo:

Východná konferencia:

Východná konferencia.
Východná konferencia. Východná konferencia.

PHILADELPHIA – BOSTON 1:4 (1:2, 0:0, 0:2) – stav série 0:3

Góly: 3. Asham (Giroux, Betts) – 5. Wheeler (Hunwick, Savard), 6. ŠATAN (Lucic, Krejčí), 43. Recchi (Wheeler, CHÁRA), 59. Bergeron.
Strely na bránku: 35:20. Brankári: Boucher (59. Bäcklund) – Rask. Vylúčení: 2:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 19.688 divákov
Hviezdy zápasu: CHÁRA, Rask, Wheeler

Boston nebol v konferenčnom finále od roku 1992. Teraz je na najlepšej ceste. „Sme v dobrej forme. Teraz to musíme dotiahnuť,“ povedal brankár Tuukka Rask, s 34 úspešnými zákrokmi druhá hviezda zápasu. Jeho skóre síce už v 3. minúte otvoril Asham, no krátko nato v priebehu 94 sekúnd otočili vývoj Wheeler so Šatanom a Rask sa postaral, že aj to by na výhru stačilo.

Štatistika je proti Philadelphii. Tá nikdy neuspela v sérii, v ktorej prehrávala 0:3. „V prvých dvoch tretinách sme mali viac z hry. Boli sme sebavedomí, akurát sme nevedeli dostať puk za Tuukku. Predviedol niekoľko veľkých zákrokov a zastavil mnoho striel. Myslím si, že ak budeme hrať takto aj v piatok, bude to dobré,“ povedal strelec Asham.

Miroslav Šatan má v play-off fazónu ako hrom a potvrdil to aj v treťom dueli série s Philadelphiou. Dal v ňom svoj piaty gól a spolu s piatimi asistenciami má na konte 10 bodov, čo ho robí najproduktívnejším Slovákom vo vyraďovacej časti, takisto najproduktívnejším hráčom Bruins.

Západná konferencia:

Západná konferencia.
Západná konferencia. Západná konferencia.

VANCOUVER – CHICAGO 2:5 (0:2, 2:1, 0:2) – stav série 1:2

Góly: 30. Hansen (Edler, Salo), 40. Burrows (Edler, Salo) – 6. Versteeg (HOSSA, Ladd), 17. Byfuglien (Keith, Toews), 32. Byfuglien (Toews, Kane), 48. HOSSA (Sharp, KOPECKÝ), 54. Byfuglien (Kane, Toews).
Strely na bránku: 33:35. Brankári: Luongo – Niemi. Vylúčení: 10:6, z toho Burrows, O'Brien – Bolland na desať minút, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 18.810 divákov
Hviezdy zápasu: Byfuglien, Niemi, Campbell (CHI)

Hlavnou postavou tretieho duelu série bol útočník Chciaga Dustin Byfuglien. Na ľade Vancouvru sa vypäl k hetriku a s prispením Hossu s Versteegom Chicago vyhralo nad Canucks 5:2. Ak sa Vancouver nechce vrátiť do Chicaga za stavu 1:3, musí v piatok zabrať naplno.

Byfuglien mal v predchádzajúcich ôsmich zápasoch strelecké suchoty a play-off v podstate začal hneď tromi gólmi. Za posledných dvadsať rokov je len šiestym Jastrabom, ktorému sa vo vyraďovacej časti podarilo streliť súperovi hetrik. Aby mal Byfuglien príležitosť, Chicago nechalo sedieť Troya Brouwera. Ten síce v základnej časti strelil 22 gólov, ale v posledných ôsmich zápasoch bol bez bodu.

3 debata chyba