Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapuš: Pokašľali sme to všetci, od brankára po posledného náhradníka

V Slovane zažil najväčšie úspechy, šesťkrát sa radoval z majstrovského titulu, no teraz zažíva obrovské sklamanie. Richard Kapuš ako kapitán belasých viedol svoj tím do semifinále extraligy, no posledný krôčik nedokázali Bratislavčania spraviť. Po siedmom zápase s Trenčínom, v ktorom si postup vybojovali hokejisti Dukly, neskrýval sklamanie.

10.03.2011 08:59
Richard Kapuš Foto:
Obrovské sklamanie kapitána Slovana Richarda Kapuša po siedmom zápase série s Trenčínom.
debata (2)

Prečo Slovan nezvládol rozhodujúci siedmy zápas?
Ťažko sa mi hľadajú slová. Na siedmy zápas vôbec nemuselo prísť. V štvrtom dueli sme boli blízko od víťazstva, a tým pádom postupu, ale nestalo sa tak. Trenčania si zrazu začali viac veriť, hrali výborne, ale aj napriek tomu, vyhrávať v rozhodujúcom zápase po prvej tretine 2:0, to bolo ako sen.

V druhej tretine však prišiel veľký zvrat…
Trenčania zvýšili aktivitu, zlepšili pohyb a my sme nepochopiteľne prestali hrať a korčuľovať. Neviem si to vysvetliť.

Na rýchle góly súpera reagoval kouč Zdeno Cíger oddychovým časom. Prizvukoval vám, aby ste zostali pokojní?
Hovoril nám, aby sme sa uvoľnili, no predsa len, je to rozhodujúci zápas série a my sme za dve minúty inkasovali trikrát a stratili náskok. Bol to veľký nápor na psychiku, viacerí hráči niečo také zažili prvýkrát v kariére. Pokašľali sme si to sami, od prvého brankára po posledného náhradníka. Viesť v sérii 3:0 a prehrať je trestuhodné, uvidíme, čo bude ďalej…

Chýbalo vám na zvrat viac fyzických či psychických síl?
Oboch nám veľa ubudlo. Veľmi sme sa chceli ešte vyhecovať a zmobilizovať sily, no bolo to všetko veľmi kŕčovité. Vidno to bolo hlavne v čistých šanciach, keď puk doslova tancoval na bránkovej čiare, no gól z toho ani raz nebol. Bohužiaľ, Trenčín sa dostal na koňa a my sme ho už nedokázali z neho zosadiť.

Kedy nastal zlom v sérii?
Po štvrtom zápase, keď Trenčín zmenil taktiku. Prestali sa do nás tak tlačiť, prehusťovali stredné pásmo, čo nám robilo problémy. V siedmom dueli sme to dokázali eliminovať v prvej tretine, potom to už išlo s nami dole vodou.

Zažili ste už niekedy podobné sklamanie?
Na také niečo si nepamätám, nikdy som to nechcel zažiť. Aj keď sme si to pokašľali sami a pustili vedenie 3:0 v sérii verili sme si, že v rozhodujúcom zápase doma vyhráme. Úvod duelu sme mali výborný, no potom sme začali kopiť chybu za chybou.

Je tento výsledok odrazom celej sezóny?
Úvod ročníka sme mali dobrý, veď sme aj viedli tabuľku. Potom však prišli zranenia, vypadlo nám viacero opôr tímu. Mužstvo ťahalo torzo hráčov, a to sa unavilo. Prišli prehry, pokuty, vyradenie viacerých chalanov z kádra. Po príchode Zdena Cígera to vyzeralo, že sme sa dali dokopy, január nám vyšiel výborne, ale asi si niektorí hráči začali myslieť, že to pôjde už samo. Bohužiaľ, nestalo sa tak.

Bol Trenčín lepším mužstvom?
Nepovedal by som, že lepším, ale šťastnejším. Dukle prajem do ďalších bojov všetko dobré.

Viete už, ako sa bude ďalej vyvíjať vaša kariéra?
To vôbec netuším. Pred chvíľou sme dohrali posledný zápas sezóny, čo bude ďalej sa uvidí.

**Rozlúčka so starým ružinovským štadiónom vám teda nevyšla. Od novej sezóny bude Slovan hrávať na zrekonštruovanom štadióne Ondreja Nepelu, asi veľké lákadlo? **
Uvidíme, koho z nás sa to bude týkať…

2 debata chyba