Čo keby... Prišiel Slafkovský a Kanada nemala Bedarda?

Martin Prosnan | 03.01.2023 14:00
connor bedard, juraj slafkovský Foto:
Connor Bedard a Juraj Slafkovský. Kým kanadská hviezda ťahá svoj tím, slovenská na MS chýbala.
Bol to zápas so všetkým, čo k poriadnemu play off patrí. A azda aj niečo viac. Veď ktorý slovenský fanúšik čakal, že Šimon Nemec a spol. budú favorita naťahovať aj v predĺžení?

Žiaľ, nevyšlo to, hoci mladíci boli veľmi blízko. Ustáli obrovský tlak, Adam Gajan pochytal viac ako sme si mohli priať a šanca Serváca Petrovského „vyzváňala“ po góle.

Takáto prehra je krutá. Ale dôstojná. Mohlo by nám to stačiť.

Kanada je – bez ohľadu na to, či šampionát vyhrá – najlepším mužstvom na turnaji. Aj tento rok má neporovnateľne viac talentu ako ostatní.

Ohlasy po štvrťfinále MS Kanada - Slovensko Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
iihf.com: Connor Bedard skóroval v predĺžení,...

Napriek tomu tam niekde vzadu tancuje myšlienka, čo by bolo, ak by na majstrovstvá sveta prišiel aj Juraj Slafkovský. A javorové listy nemali Connora Bedarda.

Ten chlapec je generačný talent, z obrancov si robí kolky a na spoluhráčov vrhá hlboký tieň. Ráči sa napísať, že hoci Bedard hrá na majstrovstvách sveta, nie je z tohto sveta.

Malé hokejové Slovensko obstálo. Na šampionáte. Aj vo štvrťfinále. Nevyhlo sa síce zaváhaniam, ale porovnajme tento tím s ktorýmkoľvek za posledných desať rokov.

7 World Juniors Slovakia Canada Hockey Čítajte viac Drsní Slováci leteli papierovým lietadlom na Mars. Česi: Kanadu desili!

Zvykli sme si, že Slováci sú o dve triedy pomalší. Nehádali sme či, ale o koľko prehrajú.

Táto generácia je však lepšia. Sebavedomejšia. Hovorí sa o nej už pár sezón a títo chlapci smerom k peknej hokejovej budúcnosti zatiaľ nič nepokazili. Potešujúci je aj fakt, že až štrnásť z nich sa môže na MS do 20 rokov vrátiť aj o rok. Viacerí už ako draftovaní klubmi z NHL.

V úvode roka 2023 sú to všetko dobré hokejové správy. Po nečakanom bronze na olympiáde a solídnom seniorskom šampionáte poriadne zabrala aj mládež. To už nie je náhoda.

Pochvala je na mieste. Optimizmus tiež.

slovensko kanada MSJ Čítajte viac Milimetre od senzácie. Slováci trápili Kanadu v predĺžení

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ