Slovák pripomenul Demitru. Už som sa videl, ako plačem, odfúkol si Bedard

Pravda | 03.01.2023 12:54
747402084 Foto:
Veľká príležitosť Serváca Petrovského v piatej minúte predĺženia, ktorú zázračne chytil kanadský brankár Thomas Milic.
Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov siahali na MS do 20 rokov na postup do semifinále. Z 1:3 dokázali vyrovnať a v predĺžení mali niekoľko veľkých príležitostí na senzačné vyradenie Kanady. Tú najväčšiu spálil útočník Servác Petrovský.

V piatej minúte predĺženia dorážal puk do odkrytej bránky, ale kanadský brankár Thomas Milic puku nedovolil ľavým betónom prekĺznuť do siete. Veľkú šancu Petrovského si môžete pozrieť tu:

Petrovského dorážke chýbali len centimetre a Slovensko mohlo hrať o medaily. Mladý Slovák neúspešným pokusom pripomenul podobný moment, ktorý sa tiež proti Kanade udial legende slovenského hokeja Pavlovi Demitrovi.

V semifinále olympijských hier vo Vancouvri 2010 mohol pár sekúnd pred koncom proti Kanade vyrovnať a poslať duel do predĺženia. No nepodarilo sa.

Dokonca aj najväčšia hviezdy Kanady, Connor Bedard, už videla teraz v Halifaxe puk v kanadskej bránke. „Myslel som si, že to bude gól,“ priznal po stretnutí Bedard. „Už som sa videl, ako na striedačke plačem.“ 17-ročný najproduktívnejší hráč turnaja bol presvedčený o tom, že je po všetkom.

Adam Gajan Čítajte viac Kanaďania mu tlieskali v stoji. Gajan trhal normy aj v horúčkach

„Nevedel som, že to nebol gól, dokiaľ nezareagovali naši fanúšikovia. Mal som naozaj veľký strach. Vďaka Bohu! Thomas (Milic) je neuveriteľný,“ pochválil kanadskú jednotku Bedard.

O minútu po Petrovského nevyužitej príležitosti potom Bedard fantastickým slalomom pomedzi troch Slovákov rozhodol o postupe Kanady. V semifinále sa stretne v zámorskom derby proti USA. V ďalšom semifinále na seba narazia výbery Česka a Švédska.

Ohlasy po štvrťfinále MS Kanada - Slovensko Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
iihf.com: Connor Bedard skóroval v predĺžení,...

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ