Neodsúdil ruskú inváziu, bude pykať. Ovečkinovo meno nesmie padnúť

Pravda | 12.04.2022 06:00
Alexander Ovečkin s Vladimirom Putinom počas... Foto:
Alexander Ovečkin s Vladimirom Putinom počas exhibičného zápasu.
Fínsky hokejový komentátor Tero Kainulainen sa rozhodol, že počas zápasov NHL nebude menovať ruskú ikonu NHL Alexandra Ovečkina.

A to, čo športový komentátor platenej televízie Viasat sľúbil, to aj urobil. Hviezdneho hokejistu označoval ako „kapitána Capitals“, či „muža s osmičkou na drese“.

Dôvodom tohto bizarného nápadu Kainulainena je pravdepodobne fakt, že jeden z najlepších hráčov hokejovej histórie neodsúdil inváziu na Ukrajinu a nedištancoval sa od ruského prezidenta Vladimira Putina.

Alexander Ovečkin Čítajte viac Ovečkin prekonal Howea, viac ako Fehérváry odohral jediný hráč

Ovečkina komentátor doteraz ignoroval v dvoch zápasoch NHL. „Pred zápasom medzi Pittsburghom a Washingtonom som si dal malú výzvu. Snažil som sa nepovedať meno kapitána Capitals a podarilo sa,“ pochválil sa Kainulainen pre portál championat.com.

Pri spomínanom stretnutí ho naozaj nemenoval, ani keď mal na hokejke puk, ani keď vystrelil. Buď hovoril o niečom úplne inom, alebo bol ticho. No a keď Rus strelil gól, hovoril o ňom len ako o kapitánovi Capitals.

To isté zopakoval aj v poslednom stretnutí Washingtonu, v ktorom nastúpil proti Bostonu. Ovečkin sa na začiatku konfliktu vyjadril, že si želá mier. Na instagramovom účte má však stále spoločnú fotografiu s prezidentom Putinom.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ