Alibista, srab, klamár. Všetci Rusi preč z NHL! Hašek sa pustil do Ovečkina

Pravda | 26.02.2022 16:16
pjimage Foto:
Alexander Ovečkin a Dominik Hašek.
Rus Alexander Ovečkin sa nezaprel. Vojnu síce odsúdil, do svojho prezidenta sa za inváziu na Ukrajine nepustil. "Je to môj prezident. Ale ako som povedal, nie som v politike. Som športovec. Dúfam, že sa všetko čoskoro spraví. Pre obe strany je to ťažká situácia," uviedol.

Svojim prístupom však vytočil legendu českého hokeja – Dominika Haška. Ten sa do hviezdy NHL nekompromisne oprel. Na Twitteri.

„Čože! Nielen alibista, srab, ale aj klamár! Každý dospelý človek v Európe dobre vie, že Putin je šialený vrah a že Rusko vedie útočnú vojnu proti slobodnej krajine a jej obyvateľom,“ odkázal legendárny brankár do Washingtonu najlepšiemu strelcovi NHL.

česko, rusko Čítajte viac Čech s Rusom na jeden ľad nevykorčuľuje. Zápasy rivalov budú minulosť

Podľa Haška by kanadsko-americká súťaž mala rázne konať. „NHL musí ruským hráčom okamžite pozastaviť zmluvy. Každý športovec nereprezentuje len seba a svoj klub, ale aj svoju krajinu, jej hodnoty aj činy,“ má jasno olympijský víťaz z Nagana.

Na vojnu má jasný názor. Na vojnovom fronte nezmyselne umierajú desiatky nevinných ľudí… „Ak tak NHL neurobí, nesie nepriamu spoluúčasť za mŕtvych na Ukrajine.“ Hašek nesúhlasí, že šport a politika nemajú nič spoločné. „Chcem povedať, že je mi veľmi ľúto ruských športovcov, ktorí odsudzujú Putina a jeho ruskú agresiu. Aj tak ich vylúčenie považujem za nutnosť!“

Ruská sedmička. Kto sa dostal na sankčný zoznam? Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Olympijský víťaz v zápasení Artur Tajmazov....