Cehlárikov nový klub je známy. Hviezdu MS privítal ako cára

Pravda, TASR | 17.06.2021 17:41, aktualizované: 
Lotyšsko MS2021 Hokej A SR Švédsko Slovensko Foto: ,
Peter Cehlárik na MS v Rige.
Peter Cehlárik sa stal hráčom Avangardu Omsk, úradujúceho šampióna Kontinentálnej hokejovej ligy. Podpísal ročnú zmluvu. Najlepší útočník MS v Rige sa do Ruska presúva po úspešnej sezóne vo švédskom Leksande. Majster KHL naňho získal práva v rámci KHL.

Fanúšikov na sociálnych sieťach klub vo štvrtok popoludní navnadil na jeho príchod štylizovaním Žilinčana do podoby ruského cára Petra Veľkého:

Podvečer potvrdil jeho angažovanie:

V novom pôsobisku by mal nahradiť amerického útočníka Reida Bouchera, ktorý získal v ročníku 2020/2021 65 kanadských bodov, ale po sezóne zamieril do Lokomotivu Jaroslavľ.

"Hľadanie hráča v Severnej Amerike je riskantné. Hráči si radšej počkajú na koniec sezóny NHL a často dlho trvá aj udelenie víz. Preto sme podpísali útočníka, ktorý je adaptovaný na európsky hokej.

Petrova najsilnejšia stránka je strela, ale je dobrý aj na buly a pre obrancov súpera je neustále nebezpečný. Dobre číta hru a pôsobí tvorivo.

Veríme, že jeho herná inteligencia pomôže k úspešnej sezóne jemu aj celému tímu," uviedol generálny riaditeľ Avangardu Omsk Alexej Volkov.

Odchovanec žilinského hokeja sa vrátil do Európy vlani po štyroch rokoch v organizácii Bostonu Bruins.

Za tím NHL odohral 40 duelov (5 gólov a 6 asistencií), v AHL si pripísal 194 štartov (62+78). Pre odchod sa rozhodol, pretože v najprestížnejšej profilige nedostával veľa šancí.

Peter Cehlárik Čítajte viac Cehlárik nič netušil, volali mu kamaráti. Teraz chce späť do NHL

V Leksande sa následne rýchlo zaradil medzi opory. S krajanom Marekom Hrivíkom vytvoril útočnú dvojičku, ktorá patrila v SHL medzi ofenzívnu elitu.

Cehlárik sa stal najlepším strelcom mužstva (20 gólov), Hrivík najproduktívnejším hráčom súťaže (51 kanadských bodov).

Individuálne vydarenú sezónu zavŕšil Cehlárik na MS v Rige. V 8 zápasoch získal 11 bodov za 5 gólov a 6 asistencií a vyhlásili ho za najlepšieho útočníka šampionátu.

Po MS priznal záujem viacerých klubov z rôznych súťaží vrátane KHL a NHL.