Reštart NHL dostal trhlinu. Až 11 hráčov je pozitívnych, traja z Černákovho klubu

TASR, lt, Pravda | 19.06.2020 19:54, aktualizované: 
Tampa Bay Foto: ,
Gólová radosť hokejistov Tampy Bay.
Prvé kolo testov na koronavírus v zámorskej NHL odhalilo až jedenásť pozitívnych prípadov medzi hokejistami. Vedenie profiligy na svojom webe oznámilo, že všetci nakazení hráči putovali do izolácie a riadia sa protokolmi hygienických úradov.

NHL má za sebou prvé kolo testovania pred plánovaným obnovením súťaže. Od 8. júla, keď kluby otvorili svoje tréningové centrá, absolvovalo testy vyše 200 hokejistov, z nich 11 malo pozitívny výsledok. Vedenie súťaže a ani kluby ich mená nezverejnili.

Zámorské média však už predtým informovali, že na COVID-19 pozitívne testovali troch hráčov Tampy Bay Lightning.

Vedenie zámorského klubu, v ktorom hrá aj slovenský obranca Erik Černák, muselo dočasne uzatvoriť svoje tréningové zariadenia. Okrem troch hráčov zistili vírus aj u dvoch zamestnancov.

Ostatných teraz čaká ďalšie testovanie, podľa McKenzieho začnú hráči Tampy opätovne s tréningom až po tom, čo nebude v klube žiadny pozitívny test.

Najlepšie zarábajúci hráči v NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
224. Jaroslav Halák (Slovensko), kariéra v NHL:...

Na Floride hlásili v piatok 3822 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, deň predtým sa objavilo 3207 prípadov.

V NHL je Tampa piaty klub, ktorý hlásil výskyt ochorenia COVID-19 medzi hráčmi. Predtým sa nákaza objavila v tímoch Colorado Avalanche, Ottawa Senators, Pittsburgh Penguins a Boston Bruins.

NHL je momentálne v druhej fáze projektu reštartu súťaže s dobrovoľným tréningovým procesom. Prípravné kempy by sa mali otvoriť 10. júla a vedenie súťaže verí, že duely play off by sa mohli začať v na dvoch zatiaľ nešpecifikovaných miestach v auguste.

Auston Matthews. Foto: SITA/AP, Jeff Chiu
Auston Matthews Auston Matthews.

Vírus má aj Matthews

Hokejového útočníka Austona Matthewsa z Toronta Maple Leafs pozitívne testovali na nový koronavírus. V piatok o tom informoval portál torontosun.com s odvolaním na dva zdroje z prostredia kanadského klubu NHL.

Deviaty hráč v tabuľke produktivity v tejto sezóne je momentálne v karanténe vo svojom dome v Arizone. Chce sa čo najskôr vyliečiť, aby sa 10. júla zapojil do prípravného kempu Toronta. Vedenie klubu zatiaľ Matthewsov stav nekomentovalo.

NHL je momentálne v druhej fáze projektu reštartu súťaže s dobrovoľným tréningovým procesom. Prípravné kempy by sa mali otvoriť 10. júla a vedenie súťaže verí, že duely play off by sa mohli začať v na dvoch zatiaľ nešpecifikovaných miestach v auguste.