Známe mená. Slovenske nádeje povedú aj majstri sveta z Göteborgu

SITA | 17.06.2020 16:48
Craig Ramsay, Róbert Petrovický, Vladimír Országh Foto: ,
Tréner Craig Ramsay (v strede) a jeho asistenti Róbert Petrovický (vľavo) a Vladimír Országh počas zápasu s Bielorusmi.
Róbert Petrovický bude aj v sezóne 2020/2021 trénerom slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov. V stredu popoludní o tom informoval prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatana na zväzovom webe.

Výber chlapcov do 18 rokov naďalej povedie Ivan Feneš, hráčov do 17 rokov bude mať pod patronátom Roman Sýkora a tím do 16 rokov bude mať hlavného trénera Jerguša Baču.

Vrcholom juniorského výberu bude v novej sezóne svetový šampionát na prelome kalendárnych rokov, hostiť ho budú kanadské mestá Edmonton a Red Deer. Prvý tréningový kemp tímu do 20 rokov je na programe už koncom júna v Námestove. V predchádzajúcom ročníku bol konzultantom tímu Róbert Döme, v tom ďalšom túto pozíciu bude zastávať aj Martin Dendis.

"Robo Döme aj Martin Dendis sú šikovní tréneri pôsobiaci v zahraničí. Ak im klubové povinnosti dovolia a budú mať chuť a čas prísť na sústredenia našich reprezentácií, tréneri majú zelenú na to, aby sa s nimi dohodli a využili ich služby,“ uviedol Šatan.

Slovenská reprezentácia do 18 rokov neabsolvovala v marci turnaj A-skupiny I. divízie MS v Spišskej Novej Vsi, organizáciu podujatia stopla pandémia koronavírusu. Šancu na návrat medzi elitu dostanú slovenskí mladíci o rok a pravdepodobne v Spišskej Novej Vsi.

SZĽH totiž prejavil záujem zorganizovať šampionát tejto vekovej kategórie aj v budúcom roku. "Projekt osemnástky bude fungovať ďalej tak, ako bol nastavený. V pozícii hlavného trénera ho povedie Ivan Feneš s asistentmi Tiborom Tartaľom a Borisom Žabkom,“ informoval Šatan.

Infoboxík v článku

*Prehľad trénerov reprezentácií mládeže v sezóne 2020/2021 (zdroj SZĽH):**
SR „20“: Róbert Petrovický (hlavný tréner), Martin Štrbák, Viliam Čacho (asistenti trénera), Rastislav Staňa (tréner brankárov)
SR „18“: Ivan Feneš (hlavný tréner), Tibor Tartaľ, Boris Žabka (asistenti trénera), Peter Kosa (tréner brankárov)
SR „17“: Roman Sýkora (hlavný tréner), Marcel Šimurda, Rasťo Paľov (asistenti trénera), Jozef Urdák (tréner brankárov)
SR „16“: Jerguš Bača (hlavný tréner), Michal Dostál, Ivan Králik (asistenti trénera), Maximilián Bača (tréner brankárov) SR „15“: Róbert Rehák (hlavný tréner), Ladislav Karafa, Michal Hreus (asistenti trénera), Michal Zemančík (tréner brankárov)
SR „18“ ženy: Peter Kúdelka (hlavný tréner), Barbora Kežmarská (asistentka trénera), Ján Cpin (tréner brankárov)
SR „16“ ženy: Gabriela Sabolová (hlavná trénerka), Tomáš Segíň (asistent trénera), Monika Kvaková (trénerka brankárok)