Pribratý Jágr váži najviac vo svojej kariére: Už to nie je sranda

Pravda | 20.07.2019 14:35
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr hral najvyššiu súťaž naposledy v sezóne 2017/18 ešte ako hráč Calgary v NHL.
Stelesňuje hokej v Kladne. Na ľade i vo vedení klubu. Veterán Jaromír Jágr v lete ako vlastník "Rytierov" podpísal sám seba i na ďalšiu sezónu. Zahrá si najvyššiu súťaž. Ak sa do začiatku sezóny dostane do adekvátnej kondície.

„Pred piatimi týždňami to bola ešte sranda, no dnes už nie je. Bude to boj!“ uviedol už 47-ročný útočník na sociálnej sieti, keď navážil svoje maximum v bohatej kariére.

„Našiel som starú váhu, tak sa idem pozrieť… Čože?! 121 kilogramov? Nádhera vzhľadom na to, že extraliga sa začína už o dva mesiace,“ pokračoval dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára v NHL.

Jágr v uplynulej sezóne pomohol Kladnu k postupu do najvyššej súťaže. Od posledného zápasu však uplynuli už takmer tri mesiace. Jágr, ktorý mal problémy s váhou aj v minulosti, v ostatných rokoch upravil svoju hru, je viac založená na fyzických atribútoch.

Jágrovi kilogramy neprekážajú. Nikdy nebol prútik, pomalšie nohy nahrádzal šikovnými rukami a kreatívnymi myšlienkami na ľade. No takmer už pred 50-kou by váha cez 120 kíl bola problém.

Držiteľ olympijského zlata z Nagana je známy svojím zanietením a tvrdými tréningami. Snahe zhodiť váhu prispôsobil aj stravu. Konzumuje prevažne takzvaný „Jágrov šalát“. Zložený je zo zeleninovej zmesi a melóna.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ