Čechov po dobrom úvode zmietol kanadský valec. Proti USA sľubujú súboj na krv

SITA, ČTK | 05.01.2018 12:52
Filip Zadina, Martin Nečas Foto: ,
Českí mladíci Filip Zadina (vľavo) a Martin Nečas sa snažia zastaviť kanadského útočníka Bretta Howdena.
Česká hokejová reprezentácia do 20 rokov síce viedla vo štvrtkovom semifinále na juniorských MS v americkom Buffale nad výberom Kanady 1:0, no potom favorit zabral naplno, vyhral 7:2 a postúpil do finále.

Oba presné zásahy Čechov zaznamenal Filip Zadina, dvakrát prekonať výber Kanady sa cení. Mladý útočník však nemal po zápase dôvod na radosť.

„Prehrali sme, a to ma poriadne hnevá. V prvej tretine som mohol pridať ešte jeden gól, ale v presilovke mi puk preskočil hokejku. Urobili sme stupídne chyby a v oslabeniach dostávali góly. Toho sa musíme vyvarovať,“ povedal po súboji Zadina.

„Prvá tretina bola z našej strany úplne parádna. Ešte som nezažil, aby sme boli sme boli o toľko lepší od Kanady. Jej hráči sa hnevali a v tej chvíli vôbec nevedeli, ktorá bije. Z toho som bol nadšený. Potom sme ale dostali hlúpe góly pri našich oslabeniach a od druhej tretiny už to bolo jednoznačné,“ mrzelo obrancu Libora Hájka.

„Myslím si, že začiatok zápasu bol z našej strany veľmi slušný. Podľa mňa sme Kanadu aj zaskočili. Mali sme veľkú šancu zvýšiť na 2:0, ale bohužiaľ sme ju nepremenili. Na keby sa však nehrá. Súper si – podľa mňa až trochu lacno – chodil po naše fauly. Možno aj vlastnou nešikovnosťou sme im presilovky doslova ponúkli,“ vyhlásil kouč Filip Pešán a dodal:

„Kanada premenila všetky tri prvé presilovky, ktoré mala. V oslabeniach sme strácali veľa síl. Je to samozrejme veľmi zdrvujúce, keď z troch súperových presiloviek inkasujete tri góly. Potom sa rozbehol kanadský valec už naplno a pre nás to bolo veľmi ťažké.“

Z vysokej prehry sa Česi musia veľmi rýchlo otriasť, už v piatok o 22.00 h SEČ na nich čaká súboj o bronz proti domácim Američanom.

„O motivácii pred týmto súbojom sa nemusíme baviť. Urobíme maximum, aby sme zvíťazili. Maximum! Američania sú tiež frustrovaní zo semifinálovej prehry. Bude to súboj na krv a kto tomu dá viac, ten zvíťazí. Na ľade necháme aj život,“ sľubuje stále iba 18-ročný pardubický rodák Zadina.