Mamám ďakujeme za podporu, tvrdia svorne hokejisti Slovenska

Pavol Komár | 11.05.2014 18:45
Tomáš Tatar Foto: ,
Tomáš Tatar.
Boja sa mamy o synov-hokejistov, alebo ich podporujú? Matky mali sviatok, a tak sme medzi reprezentantmi Slovenska urobili anketu a požiadali ich o odpovede na štyri otázky

1. Neodhovárala vás mama od hokeja? 2. Navštevuje vaše zápasy? 3. Akú najcennejšiu radu vám dala do života? 4. Čím jej urobíte najväčšiu radosť?

Ján Laco (brankár): 1. Nie, mama ma vždy podporovala v tom, čo som robil. Všetko bolo v poriadku. 2. Keď môže, tak vždy ma príde povzbudiť, zápasy navštevuje. Bola aj v Donecku. 3. Nejakú konkrétnu radu nepoviem, no rodičia nás vychovávali, ako uznali za vhodné – a vychovali nás dobre aj so súrodencami. 4. Keď sa počas sezóny ozveme, zavoláme si. To sú najvzácnejšie veci. A keď vidia vnučku.

Dávid Skokan (útočník): 1. Ani nie. Veľký výber nemala, pretože aj otec a brat hrávali hokej. Drží nám palce. 2. Nechodí, lebo momentálne pracuje v Rakúsku, ja pôsobím v Česku. Keď som začínal, bola neraz v hľadisku. Aj teraz ma pozorne sleduje. Keď sme v Poprade hrali prípravný zápas proti Fínsku, prišla tiež. 3. Aby som rešpektoval rodičov. 4. Najväčšiu radosť jej urobím, keď mám doma poriadok. (smiech).

Miroslav Šatan (útočník): 1. Keď som bol dieťa a bol som chorý, tiež ma to ťahalo na štadión. Mama s tým nesúhlasila, ale hokej vždy vyhral. Inak nie, podporovala ma. 2. Vždy keď môže, na hokejový zápas príde. 3. To by ste sa museli jej opýtať.

Tomáš Marcinko (útočník): 1. Nie, nikdy. Otec hrával hokej, chodievala sa naňho pozerať, podporovala ho, mňa podporuje tiež. Vie, ako to v hokeji chodí. Hokej mi nik nezakazoval, skôr naopak. 2. Hokej navštevuje a myslím, že mu aj rozumie. Videla veľa zápasov. 3. Radí mi často, lebo chce pre mňa to najlepšie. Vybrať jednu radu je ťažké, no všetky si vážim. 4. To by vám najlepšie povedala ona. O sebe takto nerád rozprávam.

Tomáš Tatar (útočník): 1. Nie, nie! Mamina mi pomáhala od začiatku aj s ocinom. Veľmi ma podporovali, musím jej hneď zablahoželať. 2. Na hokej chodieva, ako mu rozumie, neviem. Bola sa na mňa pozrieť aj v Detroite, vnímam jej veľkú podporu. 3. Byť slušný k ľuďom, mať v živote pokoru. 4. Keď strelím gól a keď vie, že som šťastný.

Marek Hrivík (útočník): 1. Mama ma nikdy neodhovárala od hokeja. Jej podporu si veľmi vážim, dúfam, že teraz je na mňa pyšná. 2. Na hokej chodieva, sleduje, ako sa mi darí v zámorí. Keď som hrával doma, bola na každom zápase. 3. Prízvukuje mi, aby som bol skromný, vážil si druhých a ostal na zemi. 4. Víťazstvami na tomto turnaji – a keď sa dostaneme čo najďalej.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ