Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan rozhodol v druhom predĺžení, Montreal na pokraji vypadnutia

Hokejisti Bostonu vyhrali vo štvrtom zápase 1. kola play-off nad Buffalom 3:2 po druhom predĺžení a sú krok od postupu. Šiesty tím základnej časti Východnej konferencie NHL v poslednej tretine dohnal dvojgólové manko a v 88. minúte o jeho víťazstve rozhodol Miroslav Šatan, bývalý hráč Buffala. Montreal je naopak jeden zápas od vypadnutia po prehre 3:6 s Washingtonom. V bránke Canadiens stál Carey Price. Los Angeles doma prehral s Vancouvrom 4:6, čím sa séria vyrovnala na 2:2.

22.04.2010 07:40 , aktualizované: 08:17
Boston Šatan Foto: ,
Miroslav Šatan oslavuje s Dennisom Widemanom.
debata (3)

Play-off NHL, Východná konferencia:

Východná konferencia.
Východná konferencia. Východná konferencia.

BOSTON – BUFFALO 3:2 po predĺžení (0:1, 0:1, 2:0 – 0:0, 1:0) – stav série 3:1

Góly: 43. Krejčí (Bergeron, Hunwick), 47. Bergeron (Paille, Boychuk), 88. ŠATAN (Ryder, Rask) – 3. Kennedy (Ennis, McCormick), 27. Montador (Connolly).
Strely na bránku: 39:37. Brankári: Rask – Miller. Vylúčení: 3:7, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 17.565 divákov
Hviezdy zápasu: ŠATAN, Miller, Rask

Miroslav Šatan v prvom predĺžení tohto zápasu zakončil v tak čistej šanci, že na štadióne omylom aj zatrúbilo. Lenže Ryana Millera, ktorý predtým vytiahol fantastický zákrok lapačkou, prekonal až v tom druhom počas presilovej hry. Buffalo hralo v oslabení pre veľa hráčov na ľade.

Šatanov rozhodujúci gól

„Vyhrávame 3:1 na zápasy, takže sa nám lepšie dýcha. Séria ponúkla dobrý hokej i výkony brankárov na oboch stranách a vieme, že to sa nezmení,“ povedal po dueli Šatan, jeho prvá hviezda.

Piaty zápas bude pre Buffalo znamenať boj o záchranu. „Keď oni dokázali vyhrať tri stretnutia, aj my môžeme. Najprv musí prísť to jedno víťazstvo, ktoré nás vráti na nohy,“ poznamenal Miller. Vo všetkých doterajších Buffalo skórovalo ako prvé, tentoraz sa dostalo až do dvojgólového vedenia zásluhou Kennedyho s Montadorom, v poslednom tretine však oň prišlo po góloch Krejčího a Bergerona.

Šatan rozhodol v druhom predĺžení zápasu play-off druhýkrát v kariére. Po prvý raz sa mu to podarilo pred jedenástimi rokmi, keď v drese Sabres rozhodol o víťazstve nad Ottawou.

MONTREAL – WASHINGTON 3:6 (1:1, 1:1, 1:4) – stav série 1:3

Góly: 10. Cammalleri (Metropolit, Hamrlík), 36. Gionta (Markov, M.-A. Bergeron), 59. Moore (Hamrlík) – 9. Ovečkin (Bäckström, Green), 40. Knuble (Gordon, Carlson), 52. Ovečkin (Siomin), 53. Chimera (Bradley), 58. Knuble (Bäckström), 60. Bäckström (Ovečkin, Poti).
Strely na bránku: 39:38. Brankári: Price – Varlamov. Vylúčení: 5:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, 21.273 divákov
Hviezdy zápasu: Varlamov, Ovečkin, Cammalleri

Výmena v bránke Montrealu nepriniesla tímu očakávané domáce víťazstvo nad Washingtonom. Carey Price inkasoval štyri góly, dva strelili Capitals do prázdnej bránky a po výhre 6:3 môžu na svojom ľade rozhodnúť o postupe do 2. kola. Dva góly strelil Alexander Ovečkin, ktorý počas svojej kariéry v 25 play-off zápasoch skóroval 19-krát.

„Keď mu dáte čas a on je tak blízko pri bránke, vie, čo má robiť. Preto strielí v každej sezóne 50 gólov,“ povedal Price na adresu ruského útočníka.

Washingtonu sa podaril streliť ďalší gól v oslabení, druhý v druhom zápase. Na 2:2 ním vyrovnal Mike Knuble, keď sedem sekúnd pred koncom prostrednej časti hry nezmyselne chyboval Roman Hamrlík. Hostia to naplno rozbalili až v poslednej tretine, konkrétne v jej druhej desaťminútovke, keď v priebehu šiestich minút a 24 sekúnd skórovali trikrát.

Play-off NHL, Západná konferencia:

Západná konferencia.
Západná konferencia. Západná konferencia.

LOS ANGELES – VANCOUVER 4:6 (1:0, 2:2, 1:4) – stav série 2:2

Góly: 14. Doughty (Brown, Frolov), 26. Brown (Modin, Frolov), 38. Kopitar (Simmonds, O'Donnell), 54. Simmonds (Smyth, Johnson) – 24. Ehrhoff (Edler, Wellwood), 36. DEMITRA (Ehrhoff), 48. Samuelsson (D. Sedin, O'Brien), 53. Salo (H. Sedin, D. Sedin), 58. H. Sedin (D. Sedin), 60. Kesler.
Strely na bránku: 26:37. Brankári: Quick – Luongo. Vylúčení: 7:6, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, 18.322 divákov
Hviezdy zápasu: H. Sedin, Brown, Ehrhoff

Popri Šatanovi sa v noci na štvrtok strelecky presadil ďalší slovenský útočník Pavol Demitra, ktorý gólom prispel k víťazstvu Vancouvru na ľade Los Angeles. Podobne ako Washington aj Canucks dostali domáci tím do kolien štyrmi gólmi v tretej tretine.

Gól Pavla Demitru

3 debata chyba