Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V zámorí mu pivo nepredajú, v Prahe áno. Na MS sa predstaví supertalent, stroj na úspechy a peniaze

Svetový šampionát v Česku sa môže tešiť na seniorskú premiéru jedného z najväčších talentov svetového hokeja. Hockey Canada cez víkend potvrdil, že súčasťou kanadskej reprezentácie na MS 2024 bude aj 18-ročný Connor Bedard, hráč Chicaga Blackhawks považovaný za generačný talent.

22.04.2024 05:45
Connor Bedard Sidney Crosby Foto:
18-ročný Connor Bedard bude reprezentovať Kanadu na MS v Česku a kanadskí novinári informovali, že štart zvažuje aj 36-ročný Sidney Crosby.
debata (3)

V slovenskej skupine v Ostrave tak budú môcť diváci sledovať výkony draftovej jednotky z roku 2022 Juraja Slafkovského. V tej českej v Prahe zase výnimočné schopnosti jednotky z vlaňajška, Kanaďana Connora Bedarda.

V budúcnosti sa na májový šampionát v Česku bude spomínať v zmysle: No, to bolo vtedy, keď tu hral Bedard. Podobne si pamätníci dodnes pamätajú na Maria Lemieuxa na pražskom ľade počas MS v roku 1985. Bedard sa v seniorskom áčku Kanady predstaví vôbec po prvýkrát v kariére.

18-ročný mladík si pivo či iný alkohol v USA na verejnosti dať nemôže, v Prahe ho ochutnať bez obáv môže. Ako je známe, Kanaďania každý rok minimálne raz v priebehu MS podniknú veľkú tímovú akciu v dejisku turnaja, ktorá sa často nesie v znamení hesla: Work hard – party hard, v preklade pracuj tvrdo – zabávaj sa tvrdo.

Slafkovský Caufield Čítajte viac Pikantný súboj v Ostrave. Slafkovský nastúpi na MS proti kamarátovi, ktorý má leví podiel na jeho progrese

No najšikovnejší hokejový tínedžer súčasnosti sa bude predvádzať predovšetkým na ľade. Radosť z víkendového oznámenie jeho účasti na majstrovstvách sveta musia mať všetci majitelia vstupeniek na kanadské zápasy v pražskej O2 Arene.

A radosť majú pochopiteľne aj organizátori. Chystaný príchod hviezdy Chicaga dramaticky zvýši záujem celej Kanady o MS 2024 v strede Európy.

Bedard je ikonou mladých hokejistov v zámorí, generačným talentom, ktorí svojou hrou inšpiruje milióny ostatných. V premiérovej sezóne NHL trojnásobný juniorský majster sveta zaznamenal 61 bodov (22+39) v 68 zápasoch.

tatar hokej Čítajte viac Ďalšie zmeny v tíme. Slováci počítajú aj s príchodom kapitána z MS 2022

Z jeho príchodu budú takmer s istotou výrazne ťažiť aj českí organizátori šampionátu. Na finálový zápas a na duel o bronz stále zostáva voľných mnoho vstupeniek a o lístky na záverečný víkend šampionátu nebol enormný záujem. No príchod Bedarda to razom môže radikálne zmeniť.

Bedard síce v jednom z rozhovorov sám priznal: „Ako fanúšik by som už sám seba mal dosť.“ Prvý rozhovor zvládol už ako dvanásťročný, od štrnástich ich poskytuje pravidelne a dlhodobo je považovaný za zázračné dieťa kanadského hokeja.

Úvodné kroky supertalentu v jeho nováčikovskej sezóne NHL vzbudzovali u médií mimoriadny záujem a svojimi výkonmi nesklamal, keď sa okamžite zaradil medzi lídrov Chicaga.

Hudáček Čítajte viac Výborná správa pre Ramsayho, Hudáček má parádnu formu. Čo ho vyprovokovalo? Pardubiciam došla s Pánikom trpezlivosť

Bedardov dres Chicaga s číslom 98 na chrbte sa od začiatku sezóny stal najpredávanejším v celej NHL. Jeho premiéru v najprestížnejšej súťaži proti Pittsburghu Penguins sledovalo 1,43 milióna televíznych divákov, čo z neho na stanici ESPN urobilo najsledovanejší duel v úvodnom týždni sezóny. A očakáva sa, že veľký divácky aj finančný prínos by mal mať aj jeho štart na MS v Čeksu.

A zďaleka nemusí ísť o jediné hviezdne meno v kanadskom výbere. Dobre informovaní zámorskí novinári prišli so správou, že štart v Prahe zvažuje aj 36-ročný líder Pittsburghu Penguins Sidney Crosby, ktorý v českej metropole štartoval aj na posledných MS v Česku pred deviatimi rokmi.

Najlepší tím histórie NHL z európskych hokejistov Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si zaujímavosti o najlepších...
logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste
3 debata chyba
Viac na túto tému: #kanadská hokejová reprezentácia #kanadskí hokejisti #MS 2024 v hokeji #Connor Bedard