Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr ukázal neskutočné srdce. Mladého hráča, ktorý ťahá posledné Kladno z kaše, posiela do hokejového neba

Hokejový obranca Jiří Ticháček dostal od majiteľa kladenského klubu Jaromíra Jágra špeciálny darček v podobe týždennej cesty do Pittsburghu.

06.03.2024 08:00
Jiří Ticháček Foto:
Prekvapený Jiří Ticháček.
debata (1)

Legendárny útočník a ikona Penguins ocenil najproduktívnej­šieho hráča Rytierov spoločne s partnerom klubu za životnú sezónu. Navyše navrhol, aby mu dvadsaťjedenročný Ticháček začal tykať.

"Pamätáš si, ako som sa ťa pred dvoma dňami pýtal, čo budeš robiť? My sme premýšľali, aký darček ti dáme za tú skvelú sezónu, čo si mal. Dohovorili sme sa, že ti venujeme zájazd – ako to nazývame – do Pittsburghu, ale nie je to zájazd.

Ja chcem, aby si sa pozrel na tréningy, a uvidíš jeden zápas proti Edmontonu," povedal Jágr vo videu, ktoré zverejnil na svojom Instagrame.

Talentovaný obranca, ktorý sa v aktuálnej sezóne presadil aj v reprezentácii, bude mať možnosť stretnúť sa aj s bývalým Jágrovým spoluhráčom a najväčšou legendou Pittsburghu Mariom Lemieuxom.

„Ja tam pôjdem s tebou, aby si sa nestratil,“ dodal 52-ročný Jágr a zároveň Ticháčkovi ponúkol tykanie. „Takže odteraz, áno,“ smial sa Jágr.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jaromír Jágr (@jj68jaromirjagr)

Ticháček v tejto sezóne nazbieral v 52 zápasoch základnej časti 43 kanadských bodov za trinásť gólov a 30 asistencií. „Je to neskutočné, uvidím prvýkrát NHL. Teším sa, je to husté,“ povedal viditeľne prekvapený Ticháček, ktorého s Kladnom v apríli čaká baráž o udržanie v českej extralige.

Podľa Jágra má cesta slúžiť aj ako motivácia do ďalšej kariéry. „Aby si vedel, kde končí tvoja cesta,“ povedal Ticháčkovi slávny útočník.

„Ak má na NHL? Stopercentne,“ vyhlásil Jágr, ktorý v NHL vrátane play off odohral 1941 zápasov, je najproduktívnejším Európanom v histórii súťaže a dvakrát získal Stanleyho pohár.

Ticháček nebol draftovaný, záujem o jeho služby zo strany klubov NHL ale podľa všetkého je.

„Záujem o Jirku je z celej Európy. Neuniká však ani pozornosti tímov z NHL. Avšak Jirka má zmluvu v Kladne aj na budúcu sezónu a akékoľvek iné angažmán ako z NHL musia Rytieri odsúhlasiť,“ povedal hráčov zástupca Michal Sivek pre idnes.cz.

Medveď i babička. Takto kedysi vyzeral slávny Jágr Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Jaromír Jágr, legenda českého hokeja, ktorá...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #HC Rytíři Kladno #Jiří Ticháček