Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlé správy pre Šimona Nemca. Má za sebou rozhovor s novým koučom, ten sa rozhodol pre razantné zmeny

New Jersey Devils prehrali päť z uplynulých siedmich zápasov a v tabuľke Východnej konferencie klesli na 11. miesto. Diabli sa to rozhodli riešiť výmenou trénera. Nový kouč okamžite pristúpil ku zmenám a jedna z nich sa dotkla aj slovenského obrancu Šimona Nemca.

05.03.2024 20:00
Šimon Nemec, New Jersey Devils Foto:
Šimon Nemec počas februárového zápasu s NY Rangers.
debata

Lindyho Ruffa na striedačke Devils vystriedal Travis Green. Ten nelenil a pred nadchádzajúcim zápasom s lídrom NHL z Floridy zamiešal zostavou. Pomenil útočné formácie a siahol aj do defenzívy.

Nemec sa na predzápasovým rozkorčuľovaním ocitol až v štvrtom obrannom páre. To znamená, že do zostavy sa nezmestí a bude plniť úlohu zdravého náhradníka.

To potvrdil aj samotný Green, ktorý už slovenskému obrancovi oznámil zmeny. "Podľa mňa bude mať skvelú, dlhú kariéru a bude dobrým hráčom v NHL.

New Jersey Devils, Colin Miller, striedačka Čítajte viac Diabli reagujú na slabú sériu výmenou trénera. Tím s Nemcom nedosahuje potrebnú úroveň

„Jeho hra sa mi páči, po príchode do klubu som ním bol ohúrený. Dnes ráno som mu povedal, že podľa mňa jeho hra počas posledných troch týždňov upadla,“ uviedol nový šéf diabolskej striedačky.

„Hovorili sme o jeho udržaní sa v zostave aj o dôvodoch jeho vyradenia. Podľa mňa je dôležité s mladými hráčmi komunikovať úprimne,“ ozrejmil priebeh rozhovoru so Slovákom.

Nemcovi zároveň povedal, že do zostavy Devils sa vráti. "Prebrali sme aj to, čo chcem od neho vidieť, veľa z toho súvisí s jeho korčuľovaním. Nie je také, ako keď sem prišiel.

Sezóna je náročná, NHL je náročná. Mnohí mladí obrancovia nehrávajú v každom zápase, na tom nie je nič zlé.

scertiahnut  1 Čítajte viac Nemec sledoval šou Kučerova a výhru Černáka. Víťaznú šnúru Rangers ukončil posledný tím východu

Je na nás, aby sme sa uistili, že jeho hra sa bude zlepšovať, čím viac bude hrávať, a že porastie aj ako hráč."

Devätnásťročný obranca debutoval v drese New Jersey v decembrovom domácom zápase proti San Jose, pri premiére si ihneď pripísal dve asistencie. Stal sa 96. Slovákom, ktorý nastúpil v profilige.

Odvtedy naskočil do všetkých 40 zápasov New Jersey, nazbieral v nich 16 bodov za dva góly a 14 asistencií.

Od februára však jeho čas strávený na ľade klesal. Kým decembri a januári hrával okolo 21 minút na zápas, počas minulého mesiaca to bolo okolo 18:15 min.

Takto rastú Juraj Slafkovský a Šimon Nemec Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Začiatky v Liptovskom Mikuláši, Nitre,...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #New Jersey Devils #Šimon Nemec #travis green