Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gólová explózia Slafkovského? Stojí za ňou uznávaný Dr. Strela: Druhú polovicu sezóny bude mať skvelú

V poslednom mesiaci dal rovnaký počet gólov, ako v predchádzajúcich troch. Juraj Slafkovských sa stáva ozajstnou hrozbou pre súperových brankárov v NHL. Čo sa skrýva za jeho streleckým znovuzrodením?

11.02.2024 08:59
Juraj Slafkovský Foto:
Vyzerá to tak, že od Juraja Slafkovského môžeme v nasledujúcich mesiacoch očakávať v NHL veľké veci.
debata (5)

Slovenský útočník už niekoľko týždňov usilovne nacvičuje streľbu s Glenom Tuckerom, ktorému v zámorí nikto nepovie inak, ako doktor Strela.

Urobil tak aj v piatok, ešte pred začiatkom tímového tréningu pred víkendovým dvojzápasom proti Dallasu Stars (2:3) a nedeľným súbojom so St. Louis Blues. Viac vo videu:

Spomínaný Glen Tucker založil v roku 1993 hokejovú školu Shoot to Score a je svetovo uznávaným špecialistom na výučbu streľby so zameraním na rozvoj sebadôvery. V streleckom programe sa sústredí na rozvoj tela a využitie techniky nad silou, pokiaľ ide o presnosť.

Medzi súčasné hviezdy NHL, s ktorými Tucker v minulosti spolupracoval, patria hviezdy ako David Pastrňák z Bostonu Bruins, Jack Eichel z Vegas Golden Knights a John Tavares z Toronta Maple Leafs.

Aj vďaka jeho práci so Slafkovským sa slovenský hokejista v utorok proti Washingtonu dočkal po prvýkrát v kariére dvojgólového zápasu.

845399531 Čítajte viac Milimetrovo presný. Slafkovský natiahol sériu gólom z nemožného uhla

„Všetci sme zaňho šťastní,“ povedal pre Montreal Gazette brankár Jake Allen. „Myslím si, že posledných asi 25 zápasov skutočne vystupňoval svoju hru."

Skonštatoval, že od začiatku sezóny nebola produktivita u Slováka asi taká, ako by si fanúšikovia predstavovali. „Robil mnohé veci ďaleko od puku, ako mnohí ľudia pravdepodobne pochopili, aby sa zlepšila komplexnosť jeho hry.“

V nasledujúcom období by sa to malo zmeniť, čo Slafkovský potvrdzuje v poslednom týždni, keď skóroval štyrikrát v posledných troch zápasoch.

„Získava čoraz väčšiu istotu s pukom na hokejke, rastie mu sebavedomie. Dúfam, že bude mať skvelú druhú polovicu sezóny a bude môcť na tom stavať v budúcom ročníku,“ dodal Allen.

Tomáš Tatar Čítajte viac Parádny gól zabudnutého Tatara. Ovečkin prekonal jeden z rekordov Gretzkého

Nedávno ubehli presne dva roky od momentu, keď Martin St. Louis prevzal úlohu hlavného trénera Canadiens po Dominiqovi Ducharmem.

St. Louis sa nemusí obávať, že v dohľadnej dobe príde o prácu, pretože Montreal je len v druhej plnej sezóne plánu prestavby vedeného Jeffom Gortonom, výkonným viceprezidentom pre hokejové operácie a generálnym manažérom Kentom Hughesom.

Podľa Montreal Gazette sú Canadiens minimálne dve sezóny od toho, kedy sa zvýši tlak na víťazstvá a postup do play off.

Keď sa ho médiá spýtali, ako sa vyrovnáva s tlakom a očakávaniami, ktoré prináša jeho práca, odpovedal: „Úprimne, čo je tlak? Nevnímam to ako tlak. Som nadšený pre hru. Nemám pocit, že by som bol pod tlakom. Mám pocit, že som pripravený a spájam to s pracovnou morálkou, nadšením," uviedol St. Louis.

Ako by mohla vyzerať zostava Slovákov na ZOH 2026? Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Takto o dva roky to vypukne - olympijský turnaj...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Martin St. Louis #Juraj Slafkovský