Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Milimetrovo presný. Slafkovský natiahol sériu gólom z nemožného uhla

Pastva pre oči. Aj tak by sa dal nazvať jubilejný 10. gól slovenského útočníka Juraja Slafkovského v tejto sezóne NHL. Po prvýkrát v kariére skóroval v treťom zápase za sebou. Z víťazstva sa však netešil, Montreal prehral na domácom ľade s Dallasom 2:3.

10.02.2024 21:18 , aktualizované: 22:01
845399531 Foto:
Desiaty gól Juraja Slafkovského v sezóne s ním prišiel ako prvý osláviť obranca Mike Matheson.
debata (3)

Jubilejný gól draftovej jednotky z roku 2022 bol naozaj špeciálny. Slafkovský nachytal brankára Dallasu Jakea Oettingera a presadil sa z takmer nemožného uhla. Pozrite si parádny gól z hokejky Slováka:

Slafkovský svojim zásahom znižoval skóre duelu na 2:3 v závere druhej tretiny. Odchovanec košického hokeja zaznamenal v posledných troch stretnutiach NHL štyri góly, a dosiahol šesť zásahov v posledných deviatich dueloch. Montrealu sa už v záverečnej tretine nepodarilo vyrovnať, neuspel ani v hre bez brankára.

Slovenský útočník odohral v zápase takmer 20 minút a okrem gólu zaznamenal plusový bod, dve strely na brankára Oettingera a dva hity.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Čo je smrteľná kombinácia u Slafkovského? Tréner mu radí, spoluhráči ho chvália: Začína si veriť, reagujú na Slováka

Slafkovský tak nadviazal na vydarené výkony v predchádzajúcich zápasoch. Na konci januára sa strelecky presadil proti Pittsburghu (2:3 pp) a pred dvomi dňami prispel dvomi zásahmi k víťazstvu nad Washingtonom (5:2).

Z výhry sa tešil druhý Slovák Martin Pospíšil, jeho Calgary vyhralo na ľade New Yorku Islanders 5:2. Dvadsaťštyriročný útočník strávil na ľade 12:08 minút, raz ohrozil brankára a dostal jednu „mínusku“. V drese hostí sa zaskvel obranca MacKenzie Weegar, ktorý strelil hetrik vrátane víťazného gólu.

Hráči St. Louis Blues zvíťazili v Buffale 3:1 a udržali si 8. miesto v tabuľke Západnej konferencie. Dva góly strelil útočník hostí Jake Neighbours. Detroit zvíťazil nad Vancouverom 4:3 po predĺžení, v jeho 23. sekunde premenil samostatný nájazd Jake Walman. V drese Canucks zaznamenali po tri body (1+2) Filip Hronek a Elias Pettersson.

NHL – výsledky:
Buffalo Sabres – St. Louis Blues 1:3, Detroit Red Wings – Vancouver Canucks 4:3 pp, Montreal Canadiens – Dallas Stars 2:3 /SLAFKOVSKÝ za domácich 1+0/, New York Islanders – Calgary Flames 2:5

Krásna manželka Alexandra Ovečkina Anastasia Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Spoznajte Anastasiu Ovečkinovú, za slobodna...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Slafkovský