Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo je smrteľná kombinácia u Slafkovského? Tréner mu radí, spoluhráči ho chvália: Začína si veriť, reagujú na Slováka

Slovenský útočník Juraj Slafkovský sa po období, keď bol viac či menej podrobovaný kritike, dostáva späť na výslnie. Začína sa dostávať do úlohy, ktorú od neho v Montreale po drafte 2022 fanúšikovia očakávali.

10.02.2024 07:01
Juraj Slafkovský Foto:
Oslavné gesto, ktoré chceme u Juraja Slafkovského vídať čo najčastejšie.
debata

Výkony ešte stále len 19-ročného útočníka sa v aktuálnej sezóny rapídne zlepšili a zvýšila sa v jeho prípade aj toľkokrát prepieraná produktivita. Nároky na draftovú jednotku, a obzvlášť v Monterale Canadiens, sú neúprosné. A Slafkovský ich začína napĺňať.

Prvý slovenský hokejista vybraný z prvého miesta draftu NHL je aktuálne v polovici svojej trojročnej nováčikovskej zmluvy s Canadiens. Jednotkou bol aj preto, že najmä v reprezentácii Slovenska ukázal, že vie strieľať góly aj z najnáročnejších pozícii. V NHL sa mu to však dlho nedarilo.

Patrik Bartošák Čítajte viac Zbil otca, škrtil frajerku. Spišiaci podpísali Čecha so škandalóznou minulosťou, okamžitá kritika

„Všetci,“ odpovedal Slafkovský na otázku, kto mu vyčítal absenciu streľby. „Snažím sa, ale niekedy vidím niekoho iného a snažím sa prihrať, aby som potom zistil, že to nie je najlepšie riešenie. Asi musím byť väčší sebe,“ cituje Slováka nhl.cz.

Očakávania na neho kladené boli ohromné. No v zraneniami oklieštenej nováčikovskej sezóne zaznamenal len štyri góly a šesť asistencii v 39 zápasoch. V aktuálnom ročníku už svoju produktivitu zdvojnásobil a na konte má 22 bodov (9+13).

A neustále pracuje na vylepšení svojej streľby. „Je to progres,“ povedal tréner Montrealu Martin St. Louis, ktorý so Slovákom často pracuje. „V tomto smere sa bude ďalej vyvíjať. Vždy nájdete spôsobom, ako sa neustále rozvíjať. U tak mladého hráča je dôležité, aby na strele pracoval každý deň.“

SR Hokej SZĽH Šatan Ramsay TK BAX Čítajte viac Šatan musel čeliť otázkam ohľadne hráčov z KHL. Prezradil termín, kedy sa o ich (ne)účasti na MS rozhodne

Slafkovský strelil v posledných dvoch zápasoch tri góly a v klube sú veľmi radi, že sa jeho tréningová práca začala ukazovať aj v súťažných zápasoch. Draftová jednotka si postupne buduje sebavedomie a jeho spoluhráči veria, že mu to umožní prejsť na vyššiu úroveň.

„Je na ňom vidieť, ako si verí,“ skonštatoval útočník Jake Evans. „Oba posledné góly boli parádne. To je pre neho dôležité, pretože keď máte takého hráča s takou strelou, ktorý získa sebavedomie, je to smrtiaca kombinácia a tímu to pomôže.“

Adam Huska Čítajte viac Šokujúci pohľad na Instagram slovenského hokejového reprezentanta. Propaguje rozhovor s Putinom

Dá sa očakávať, že Slafkovský bude páliť čoraz viac a z každej dobrej pozície. Podporujú ho v tom aj spoluhráči z prvého útoku Cole Caufield a kapitán Nick Suzuki, ktorý sa do jeho kože dokáže vcítiť.

„Spomínam si, že som chcel vždy prihrať ostatným. Ale keď máte šancu vystreliť, musíte to využiť,“ odkázal nepriamo Slafovskému. „Snažíme sa mu chystať strelecké pozície, takže musí mať také myslenie, aby všetko pálil na bránu. Presne ako v posledných zápasoch,“ dodal Suzuki.

Najbližšiu príležitosť na to bude mať v sobotu večer, keď Montreal privíta na domácom ľade Dallas v prijateľnom hracom čase(od 19.00 h SEČ). Uvidíme, či natiahne svoju gólovú sériu už na tri zápasy.

Krásna manželka Alexandra Ovečkina Anastasia Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Spoznajte Anastasiu Ovečkinovú, za slobodna...
debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský