Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kuriózna posila pre Košice. Nový obranca ešte na začiatku sezóny obliekal dres Slovana

Novou posilou hokejistov HC Košice sa stal kanadský obranca Shawn Lalonde. Tridsaťtriročný bek už pôsobil v úvode tejto sezóny v Tipos extralige, keď obliekal dres Slovana Bratislava.

12.02.2024 18:18
SR Košice šport hokej TEL 36. kolo Zvolen KEX Foto:
Víťazná radosť hráčov Košíc v januárovom zápase so Zvolenom.
debata (1)

"Hľadali sme zadáka s dobrou strelou a silovým poňatím hry. Veríme, že Shawn okrem defenzívy pomôže aj pri presilovkách.

Navyše je to pravák s bohatými skúsenosťami, čo sa nám bude v play off určite hodiť. K tímu sa pripojí už v utorok a jeho štart tak môžeme očakávať už čoskoro," uviedol manažér Košíc Gabriel Spilar pre oficiálnu klubovú webstránku.

Lalonde odohral za Slovan v tejto sezóne štrnásť zápasov a získal v nich desať asistencií. V predošlých piatich ročníkoch vystriedal päť klubov.

Pôsobil v nemeckých kluboch Kolín a Norimberg, následne strávil dva ročníky v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), v ktorej obliekal dresy Vladivostoku a Čerepovca a v uplynulom ročníku hral za bieloruské Dinamo Minsk.

Na konte má aj jeden štart v NHL, keď v ročníku 2012/13 nastúpil za Chicago, ktoré ho draftovalo v roku 2008 v 3. kole z celkového 68. miesta.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #extraliga #HC Slovan Bratislava #HC Košice #Shawn Lalonde