Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zbil otca, škrtil frajerku. Spišiaci podpísali Čecha so škandalóznou minulosťou, okamžitá kritika

Domáce násilie, alkohol za volantom aj napadnutie blízkeho člena rodiny. Spišská Nová Ves podpísala zmluvu s českým brankárom Patrikom Bartošákom, ktorý priťahuje problémy.

09.02.2024 07:50
Patrik Bartošák Foto:
Patrik Bartošák prišiel do Spišskej Novej Vsi z Hradca Králové.
debata (7)

30-ročný Bartošák, ktorý reprezentoval Česko aj na posledných zimných olympijských hrách v Pekingu, plnil pred dvomi rokmi novinové titulky pre fyzický atak na vlastného otca, ktorého mal napadnúť už predtým.

Rodák z Kopřivnice bol veľkým talentom českého hokeja, no pre prchkú povahu prišiel aj o šancu chytať v NHL. V roku 2013 ho draftovalo Los Angeles, na farme Kings odohral 32 zápasov, ale potom sa dopustil prečinu voči americkým zákonom.

Sudca ho odsúdil za domáce násilie, podľa dôkazov napadol svoju vtedajšiu americkú priateľku. Mal ju škrtiť a vyhrážať sa jej.

Adam Huska Čítajte viac Šokujúci pohľad na Instagram slovenského hokejového reprezentanta. Propaguje rozhovor s Putinom

V minulosti ho tiež zadržala polícia s alkoholom v krvi za volantom. Neskôr priznal psychické problémy. Nastúpil na liečbu, pre ktorú predčasne skončil v Třinci počas sezóny 2019/20.

A teraz má Bartošák pomôcť Spišskej Novej Vsi k najlepšiemu umiestneniu v histórii klubu. „Sme radi, že sa nám podarilo Patrika podpísať do konca sezóny a ukázať našim fanúšikom, že chceme historickú sezónu zakončiť bojom o najvyššie miesta,“ uviedol pre TASR generálny manažér klubu Richard Rapáč.

O kontroverznej minulosti brankára, ktorý naposledy chytal za Hradec Králové, nepadlo ani slovo. „Vidina bojovať o titul bola zlomovým bodom, prečo sa rozhodol prijať našu ponuku. Získavame tak rozdielového brankára top európskej kvality,“ doplnil Rapáč.

Michal ivan hokej lucic Čítajte viac Liberec je špičkový. Najlepšia vec? Osamote s trénerom, vraví Ramsayho obľúbenec

K angažovaniu Bartošáka sa kriticky vyjadrili na Twitteri viacerí ľudia z hokejovej komunity. Mnohí sa pustili do generálneho manažéra Spišiakov.

„Nie je to tak dávno čo Richard Rapáč vravel, že Millera nepodpísali, lebo im vadilo, že v mladosti šikanoval spolužiaka. Asi ten istý názor nezdieľa pri alkoholizme a domácom násilí. Pokrytec,“ napísal David 019910.

Andrej Golian Čítajte viac Slováci proti Nemcom potvrdili triumf z predošlého dňa. Teraz však museli oň tvrdo bojovať

„Je to hanba a akékoľvek ospravedlňovanie – hoc podané inteligentným slovníkom – je len pokrytectvo,“ uviedol v ďalšom komentári Marek Táborský. „Slovensko je také malé skladisko toho, čo sa inde nehodí,“ prispel diskutér s menom Milionlainen.

Bude zaujímavé sledovať, či bolo angažovanie škandálmi opradeného českého brankára dobrou voľbou. Faktom je, že z pohľadu hokejových výkonov ide o veľmi dobrého gólmana, čo potvrdzoval v Hradci Králové a aj v minulej sezóne vo fínskom tíme Pelicans Lahti.

Krásna manželka Alexandra Ovečkina Anastasia Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Spoznajte Anastasiu Ovečkinovú, za slobodna...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Patrik Bartošák #Tipos extraliga #HK GROTTO Spišská Nová Ves