Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Radostné opojenie Nitry striedajú starosti nad budúcnosťou. Tréner Stavjaňa má na stole ponuku od Sparty

Piate finále v klubovej histórii. Druhý titul, ukončenie osemročného čakania. Hokejisti Nitry sú po historickej jazde v radostnom opojení.

26.04.2024 10:51
Nitra, Spišská Nová Ves Foto: ,
Tréner Nitry Antonín Stavjaňa dvíha nad hlavu majstrovskú trofej počas osláv titulu po štvrtom zápase finále play off hokejovej Tipos extraligy medzi HK Nitra a HK Spišská Nová Ves.
debata

Hokejisti spod Zobora sa stali prvým tímom, ktorý získal najcennejšiu hokejovú trofej na Slovensku po tom, čo skončil po základnej časti na ôsmej priečke.

Doterajším maximom bol titul Žiliny v sezóne 2005/06. Nováčik budúcej extraligovej sezóny sa pred osemnástimi rokmi tešil z titulu aj napriek tomu, že v základnej časti skončil na šiestej priečke.

Jedným zo strojcov nečakaného, ale zaslúženého titulu je tréner Antonín Stavjaňa. Český kormidelník mužstvo zomkol, zapracoval s ním na defenzíve a v ofenzívnych prestrelkách malo – podobne ako v základnej časti – vo väčšine prípadov navrch.

Platilo to aj proti Spišskej Novej Vsi. Pekný príbeh sa neskončil šťastne najmä preto, že Rysy chceli hrať s Corgoňmi otvorený hokej.

Branislav Mezei Čítajte viac Krásne gesto zlomeného kapitána Spišskej. Nitra a Mezei si to za svoju prácu zaslúžia, hrali sme naivný hokej, smútil Rapáč

„Mám z titulu obrovskú radosť, ale prežívam ju skôr vnútorne. Je to veľký úspech, ale na druhej strane mám teraz veľa iných starostí,“ povedal Stavjaňa v rozhovore pre isport.cz.

Už po finálovej sérii sa začalo špekulovať, že dvojnásobný majster sveta má na stole zaujímavú ponuku z rodného Česka.

Stavjaňa ju v spomínanom rozhovore potvrdil a priznal, že okrem radostnej eufórie čo čaká aj náročný proces rozhodovania sa medzi dvoma kontraktmi.

Nitra, Spišská Nová Ves Čítajte viac Takto oslavuje Nitra. Kráľ Antonín dvihol trofej, nechal sa cvaknúť a potom sa vyparil

"Dostal som ponuku od Nitry a tiež od Sparty. Zavolal mi Pavel Gross (nový hlavný tréner pražského klubu, pozn.). Hľadajú asistenta namiesto Miloša Hořavu.

Mal nejakých kandidátov, ale nedopadlo to. Berie to postupne, teraz miesto ponúkol mne.

Keď sa hralo play off, nemal som energiu ani čas nad tým premýšľať. Navyše, takéto veci sa neriešia cez telefón. Teraz sa tomu musím venovať a v priebehu niekoľkých dní to rozseknúť," doplnil Stavjaňa.

Nitrianske oslavy majstrovského titulu Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Obrovská radosť v nitrianskej aréne....

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #HC Sparta Praha #Antonín Stavjaňa