Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nováčik v reprezentácii má netradičný koníček. Veľa mojich spoluhráčov to asi nerobí, vraví mladý Slovák. Ramsay? Počul som na neho len chvály

V nominácii Craiga Ramsayho a Miroslava Šatana na Nemecký pohár (6.-12. november) bude jedným z nováčikov v reprezentačnom áčku. Mladý útočník zažíva vo Zvolene vydarený úvod sezóny.

27.10.2023 14:00
Kanada Hokej MS20 štvrťfinále USA Slovensko Foto: ,
Matej Kašlík (vpravo) v drese Slovenska na juniorských MS.
debata

V desiatich zápasoch zaznamenal Matej Kašlík (21) celkovo 13 bodov za 4 góly a 9 asistencií.

Vo voľnom čase strieda hokejku za varechu. K nej ho priviedol brat, vyučený šéfkuchár. Dokonca sa priznal, že rád varí aj pre spoluhráčov.

Vaši rovesníci obvykle trávia voľný čas hraním videohier. Čím to je, že vás baví viac práca v kuchyni?

Mám to trochu inak ako spoluhráči. Asi to nerobí veľa chalanov. Je pravda, že varenie mám veľmi rád. Väčšinou si pri tom dokážem výborne oddýchnuť.

Video

Samozrejme, aj ja si rád zahrám videohry. Keď sa však cítim unavený alebo sa nudím, rád si navarím dobré jedlo. Je to zároveň praktické, keďže žijem bez rodiny.

Začínali ste sledovaním videoreceptov alebo ste čítali kuchárske knihy?

Od 18 rokov som bol sám v Kanade a tak som sa musel o seba začať viac starať. Výrazne som sa v tomto smere posunul, keď som vlani prišiel do Zvolena. Pozeral som si rôzne recepty na internete.

Pre mňa ako športovca je dôležitá zdravá strava. Bonusom je, že ma to ešte aj baví. Stane sa, že navarím večeru aj pre spoluhráčov.

Aké jedlá pripravujete najradšej?

Skúšam všetko možné. Som milovník mäsa, takže to nesmie chýbať. Mám rád aj ryby a v zahraničí som sa naučil robiť tacos a podobné špeciality.

SR hokej extraliga TEL Zvolen Nové Zámky BBX Čítajte viac Slovenské kluby platia legionárom nekresťanské peniaze. Nedávno im stačilo aj 30 tisíc, teraz sa tvária, akoby mali na účtoch milióny

Často sa inšpirujem na internete. Ak mi zachutí, varím si to častejšie. Hlavné je, aby sa mi to podarilo. Keďže som už nabral nejaké skúsenosti a viem, čo mi chutí, dovolím si viac experimentovať.

Pomáhal vám aj niekto z rodiny?

Radí mi aj brat, ktorý je profesionálny kuchár. Sem-tam si niečo zamením za zdravšiu verziu, aby som sa cítil dobre na ľade. Brat je občas na mňa prísny.

Stále mi vravel, aby som si varil sám, aj keď som býval doma u rodičov a o varenie sa starala mama. Napokon som sa do toho pustil aj vďaka bratovi a potom ma to už chytilo.

Na začiatku vám aj niečo prihorelo alebo ste mali nejakú inú nehodu?

Môžem povedať, že mi doteraz nič neprihorelo. Keď som si robil stejk, málo som ho prepiekol a bol viac surový ako mal byť. Skúsenosťami som sa do toho dostal a už viem presne, čo a ako dlho mám nechať piecť a variť. Myslím si, že som sa už celkom zdokonalil aj v tom, ako dochutiť a dokoreniť jedlo.

Navarili by ste aj niečo spoluhráčom v reprezentácii, do ktorej ste dostali premiérovú pozvánku v rámci nominácie na Nemecký pohár?

Nemal by som s tým problém. Ale len ak nebudem unavený po zápase. Ak by taká možnosť prišla, určite by som sa toho chopil a verím, že by som to v pohode zvládol.

Handzus a Demitra Čítajte viac Handzuš spomína na Demitru a spoločné roky v NHL: Poviem vám, kedy mi bolo najťažšie... Na jeden moment nikdy nezabudnem

Kedy a od koho ste sa o nominácii dozvedeli?

Minulý týždeň mi volal asistent pri reprezentačnom áčku Peter Frühauf, ktorý mi to oznámil. V prvom momente som to povedal rodičom, ktorí majú veľkú zásluhu na tom, že som sa tam dostal.

Pomáhali mi odmalička. Hneď po nich sa to dozvedeli aj starí rodičia, ktorí sú jedni z mojich najväčších fanúšikov.

Aká bola reakcia rodičov?

Boli veľmi šťastní a zároveň hrdí. Ja to vnímam ako česť, že mám možnosť reprezentovať Slovensko na najvyššej úrovni.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #Craig Ramsay #Matej Kašlík #Nemecký pohár 2023