Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hral na dvoch MS, bol hlavným pilierom extraligstu. Bývalý reprezentant ukončil kariéru

Slovenský hokejista Dávid Skokan ukončil vo veku 34 rokov aktívnu hráčsku kariéru. Útočník reprezentoval Slovensko na MS v rokoch 2014 a 2017 a so Slovanom Bratislava získal majstrovský titul v sezóne 2011/2012. Uplynulé tri roky odohral v materskom klube HK Poprad.

25.10.2023 14:03
Dávid Skokan Foto: ,
Dávid Skokan (druhý sprava v hornom rade) na MS 2017.
debata

"Prišiel čas urobiť rozhodnutie, ktoré sa nerodí ľahko. Chcem sa poďakovať hlavne mojej rodine a hlavne rodičom. Investovali do mňa veľa energie a myslím si, že sa to oplatilo.

Rovnako som vďačný aj bratovi, ktorý bol celú moju kariéru so mnou a bol mojím najväčším kritikom. Samozrejme poďakovanie patrí aj mojej manželke, s ktorou som od 16 rokov a prežila so mnou celú profesionálnu hokejovú cestu," uviedol Skokan na Facebooku.

SR hokej TEL Zvolen Trenčín 7. kolo BBX Čítajte aj Ramsay so Šatanom nominovali na Nemecký pohár nováčikov aj hráčov, ktorí sa vracajú po dlhšom čase

V roku 2007 ho draftoval New York Rangers zo 193. miesta (7. kolo), v profilige však nedostal šancu. V zámorskej QMJHL odohral za Rimouski Oceanic tri sezóny, potom sa však vrátil do Európy, kde absolvoval zvyšok kariéry.

Okrem najvyššej slovenskej súťaže strávil najdlhšie obdobie v Česku. Počas šiestich sezón pôsobil v dresoch Slavie Praha, Hradca Králové, Chomutova a Pardubíc. Počas ročníka 2018/2019 hral aj za Löwen Frankfurt v nemeckej DEL2.

Dávid Skokan v drese Popradu. Foto: Profimedia
Dávid Skokan Dávid Skokan v drese Popradu.

V Tipos extralige si zahral aj za Košice počas sezóny 2019/2020, ktorú predčasne ukončili pre pandémiu koronavírusu. Predchádzajúce tri ročníky bol hlavný pilier popradského tímu.

Hneď v prvom sa dostal s „kamzíkmi“ až do finále play off, v ktorom Poprad prehral so Zvolenom 1:4 na zápasy. Skokan však získal Zlatú korčuľu pre najužitočnejšieho hráča play off.

Denis Godla Čítajte aj Veľký návrat. Slovan sa dohodol s Godlom, v boji o post brankárskej jednotky vyzve Kanaďana

„Obetoval som hokeju všetko a snažil som sa byť príkladom pre všetkých. Verím, že to, ako som pracoval, sa mi vráti. Uvidíme, čo prinesie život, som otvorený všetkému a rád by som zostal v hokejovom prostredí. Budem čakať na správnu príležitosť a verím, že príde,“ konštatoval Skokan.

Najlepšie zarábajúci hokejisti NHL + Slováci Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Kto ovládol rebríček najlepšie platených hráčov...
debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #David Skokan