Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zmoknutá sliepka, skopírované logo či lacné symboly. Česi kritizovali národný dres, zväz chystá pred domácimi MS zmenu

Českí hokejoví fanúšikovia sa dočkali. Dres ich reprezentácie, ktorý pred piatimi rokmi vymenil vzhľad a vyslúžil si ostrú kritiku, bude minulosťou. Na domácich MS by mali českí hokejisti nastúpiť opäť so štátnym znakom na hrudi, ktorý si hokejová verejnosť spája s najväčšími úspechmi.

31.08.2023 12:53
Česko, hokej, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (6)

Pred piatimi rokmi vymenili Česi svoj znak za hlavu leva. Rozhodnutie sa stretlo s obrovskou kritikou širokej verejnosti. Dresy sa navyše nepáčili ani hráčom.

„Zmoknutá sliepka. Skopírované logo Scanie. Prekombinované lacnými symbolmi,“ spomenul portál iDnes niekoľko častých výčitiek, ktoré medzi fanúšikmi kolovali.

Kriticky sa k novým dresom vyjadrili aj hokejové osobnosti David Pastrňák, Petr Mrázek alebo Ondřej Pavelec.

World Juniors US Slovakia Hockey Čítajte viac So Slafkovským doma dreli. V zábavnom parku v Španielsku niektorým prišlo zle. Košičan vysvetľuje Kanaďanom, že nepije jed

Pre portál iDnes tri nezávislé zdroje potvrdili, že sa po piatich rokoch plánuje český hokejový zväz vrátiť k dresom so štátnym znakom na hrudi.

Tie by mali byť k dispozícii už na budúcoročné zápasy Euro Hockey Tour.

„Podobu dresov na MS zverejníme na chystanej tlačovej konferencii. Pre fanúšikov máme pripravené jedno prekvapenie,“ uviedol hovorca zväzu Michael Schuster.

Hrdinovia vs okupanti. Príbeh hokejistov z MS 1969 Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
O pár mesiacov to bude 55 rokov od konania...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #česká hokejová reprezentácia