Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Katastrofický scenár sa naplnil. Slovenky zbabrali zápas s Dánskom a vypadli do B-kategórie

Slovenské hokejistky prehrali aj vo svojom štvrtom zápase na turnaji A-skupiny I. divízie MS v čínskom Šen-čene. Vo štvrtok podľahli Dánkam 1:2 a vypadli tak do B-skupiny I. divízie.

24.08.2023 13:01
hokej slovensko ženy Foto:
Hokejistky Slovenska na tréningu na MS 2023 v Číne.
debata (1)

Na šampionáte sú stále bez bodu a s určitosťou skončia na poslednom 6. mieste tabuľky. Záverečný zápas na MS odohrajú v sobotu s Rakúskom o 7.00 SELČ.

Slovenky sa síce ešte môžu bodovo dorovnať piatym Nórkam, no nemôžu ich už predstihnúť v tabuľke, keďže majú s nimi horší vzájomný zápas (2:4).

Zverenky Arta Sieppiho išli do vedenia už v 4. minúte, keď sa presadila Barbora Kapičáková.

Tomas Tatar Nela Lopusanova Čítajte viac Zo Slovákov bol v NHL najlepší. Tatar strieda na tróne Slafkovského, Lopušanovej unikát

Na konci prvej tretiny vyrovnala Nicoline Jensenová. V druhej časti gól nepadol, na oboch stranách sa viackrát predviedli brankárky.

Rozhodnutie prišlo v tretej tretine, keď sa v 46. minúte presadila Josefine Jakobsenová. Na výsledku nič nezmenila ani záverečná hra Sloveniek bez brankárky.

Slovensko – Dánsko 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Góly: 4. Kapičáková (Dobiášová, L. Šulíková) – 19. Jensenová, 46. Jakobsenová (Gludová).

Rozhodovali: Nakajamová (Jap.), Vichoreková (USA) – Vichaová (Švaj.), Paulheimová (Maď.), vylúčené: 1:0 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 2530 divákov.

Zostava SR: Rišianová – Košecká, L. Šulíková, Vysokajová, Drábeková, Leskovjanská, Bednáriková, A. Šulíková – L. Halušková, Kúbeková, Korenková – Hlinková, Tóthová, Rumanová – Ištocyová, Kapičáková, Dobiášová – Blichová, R. Halušková, Sternová

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji žien 2023