Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Demolácia, studená sprcha a navyše sme prišli o jediného praváka medzi obrancami. Česi hromžia po nečakanom debakli od Slovákov

Slovensko zdolalo naposledy český tím na MS juniorov v roku 2015. Mladí Slováci vtedy triumfovali 3:0. Dnešnú prehru 2:6 hodnotia české médiá ako studenú sprchu. Debakel, ktorý im slovenskí reprezentanti uštedrili, označili za absolútne nečakaný.

26.12.2023 15:37 , aktualizované: 16:16
Canada World Junior Hockey Jiříček Dvorský Foto: ,
Česi prehrali na úvod MS so Slovákmi vysokým rozdielom.
debata (14)

"Nečakaná demolácia. Českých juniorov po vydarenej prvej tretine usadilo šiestimi gólmi Slovensko. Ostrá premiéra trénera Patrika Augustu tak nevyšla a jeho zverenci načali 48. MS hokejistov do 20 rokov miestami až bezkrvným výkonom.

Nedisciplinovanosť, neistota a obrovské chyby v obrane znamenali pre súpera jasné víťazstvo 6:2," reaguje český web iDnes.

logo MS hokej 2024 Mohlo by Vás zaujímať Kedy a s kým hrajú Slováci? Program MS v hokeji do 20 rokov

Český smútok zintenzívňuje aj zranenie talentovaného obrancu, ktorý je jediným pravákom medzi zadákmi.

„V súboji pri mantineli sa smolne zranil obranca Adam Jiříček, ktorému sa po páde Juraja Pekarčíka prehlo pravé koleno. Hoci sa sedemnásťročný zadák ešte vrátil v treťom dejstve na ľad, jedna prudká zmena smeru pri otočke mu stačila. V oslabení zostal ležať a potom zamieril rovno do kabíny,“ píšu Česi.

VIDEO: Nepríjemné zranenie obrancu Adama Jiříčka

„Taká je situácia. Jeden pravák má zlomený prst a nemohol s nami cestovať na MS a druhý sa nám teraz zranil… Uvidíme, aké vážne to s ním bude. Musíme sa s tým vyrovnať,“ povzdychol si tréner Česka Patrik Augusta.

Ten nebol ani zďaleka s výkonom svojich zverencov spokojný.

„Druhú tretinu sme začali ľahkovážne, mysleli sme si, že to pôjde samo. Úplne sme prestali hrať. Verím, že to bol dobrý budíček, pretože zápasy budú ťažšie a ťažšie. Boli sme nedôrazní, nasadenie na majstrovstvách sveta si predstavujem inak,“ vraví český tréner pre ČT Sport.

„Česi nezvládli vstup do MS juniorov. Od Slovákov schytali nečakaný debakel,“ píše špecializovaný portál hokej.cz.

Česi si podľa Augusta nezaslúžili lepší výsledok. Chýbalo im väčšie nasadenie.

„Chlapci si v kabíne vypočuli, čo som mal na srdci. Na striedačke sme im prízvukovali, že nechceme vidieť odovzdaný výkon. Veľakrát sme však pôsobili naivne. Slováci hrali vo veľkej pohode a my sme sa utápali v osobných súbojoch,“ vraví Augusta v rozhovore pre hokej.cz.

Donald Brashear Čítajte viac Aj v zámorí majú svojho Jágra. Ťahá mu na 52, v NHL odohral vyše tisíc zápasov a je atrakciou súťaže

„Studená sprcha na začiatok MS,“ komentuje vysokú prehru televízia ČT Sport na svojom oficiálnom účte na Twitteri.

Sport.cz referuje o „hororovom začiatku svetového šampionátu“. Prvá tretina Čechom vyšla, no po prestávke sa ich hra „úplne rozsypala“. Hlavným dôvodom bolo deväť nedovolených zákrokov, po ktorých sa zmenil diktát hry aj skóre.

„Musíme sa všetci zamyslieť. Súper bol jasne lepší, vynikal nad nami po všetkých stránkach,“ povedal po zápase český útočník Matyáš Šapovaliv.

Česi sa potrebujú čo najrýchlejšie oklepať z vysokej prehry. Už zajtra od 17.00 ich čaká súboj s Nórskom.

Top hviezdy slovenskej dvadsiatky na MSJ 2024 Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Slovenská dvadsiatka má najlepší tím za...
14 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji do 20 rokov 2024