Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majstra sveta prvý pohľad na Slafkovského zarazil. Hráči z KHL? Petrovický spomenul veci, proti ktorým sú všetci

Hokejové majstrovstvá sveta, ktoré sa tento rok konajú v Prahe a Ostrave, sa nezadržateľne blížia. Slovenský majster sveta Róbert Petrovický očakáva skvelý turnaj.

02.04.2024 13:40
Róbert Petrovický Foto:
Striedačka Slovenska na Nemeckom pohári 2023: Róbert Petrovický prvý zľava.
debata

Petrovický robí asistenta reprezentačného trénera Craiga Ramsaya a rovnakú úlohu stíha plniť aj v českej extralige na striedačke Olomouca. Ten vypadol už v predkole play off s Libercom.

Blízkosť dejísk MS v Česku láka fanúšikov i hráčov. „Praha a Ostrava sú veľkým lákadlom. Každý by rád bol súčasťou tímu,“ uviedol v podcaste Z voleje.

Záujem reprezentovať majú aj Slováci hrajúci v KHL. Slovenský zväz ľadového hokeja už dávnejšie avizoval, že túto otázku definitívne rozsekne v apríli.

Ako uviedol Petrovický, dozvedieť by sme sa to mali už čoskoro. „Stále sa o tom hovorí. Za pár dní sa rozhodne. Ja by som to veľmi nekomentoval. Sú veci, v ktorých sme všetci proti,“ naznačil trojnásobný účastník zimných olympiád.

Tréner Craig Ramsay pri debate s Tomášom Tatarom a Jurajom Slafkovským. Čítajte viac Majster sveta: Nemec a Slafkovský chcú ísť na MS. Hráči z KHL by rozbili slovenskú kabínu, išlo by o bezpečnosť

Pochvaľuje si pôsobenie po boku uznávaného kanadského kouča na Slovenskej striedačke. „Hokejová prax s Ramsayom je neuveriteľná, s akou trpezlivosťou dokáže vysvetliť veci. Mám šťastie, že pri tom môžem byť a spoznať takého človeka.“

Ak Montreal nepostúpi do play off Stanley Cupu, počíta sa s účasťou Juraja Slafkovského, ktorý sa v NHL rozohral do neskutočnej formy a prepísal tínedžerský bodový rekord Montrealu.

S Petrovickým sa stretli v rámci slovenskej reprezentácie U20 a mladá hviezda zo zámoria urobila dojem. "Keď som ho prvýkrát videl, bol ku mne otočený chrbtom. Zarazilo ma, aký je veľký, silný.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

Má všetky predpoklady na to, aby z neho vyrástol veľmi kvalitný hráč. už toho ukázal dosť na majstrovstvách sveta aj olympiáde.

V Montrealo to nie je jednoduché, ale už sa rozbieha aj tam. Pomôže nám," nepochybuje 50-ročný Petrovický, ktorý si v profilige zahral za St. Louis, Tampu či New York Islanders.

Na MS sa v slovenskom drese isto neobjaví 36-ročný Branislav Konrád, ktorý odchytal dobrú sezónu v Olomouci, no pre zdravotné problémy svoje miesto prenechá iným.

„Hovorili sme o tom. Je to interné, ale podľa mňa je stopercentne rozhodnutý, že na šampionáte hrať nebude.“
Najlepší tím histórie NHL z európskych hokejistov Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si zaujímavosti o najlepších...
debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #KHL #Róbert Petrovický #slafkovský #MS 2024 v hokeji