Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fasel bol nadšený aj z Bratislavy. O rok nás čakajú vynikajúce MS, tvrdí

Prezident Medzinárodnej federácie ľadového hokeja (IIHF) René Fasel absolvoval druhú časť svojej inšpekčnej cesty na Slovensku. Spolu s premiérom Robertom Ficom a prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Jurajom Širokým skontrolovali postup prác pri rekonštrukcii bratislavského Zimného štadióna Ondreja Nepelu.

02.06.2010 16:07
René Fasel Foto:
René Fasel počas inšpekcie bratislavského štadióna.
debata (23)

„Ako zástupca IIHF som veľmi rád, že sme v roku 2006 pridelili organizáciu MS 2011 pre Slovensko – hokejovú krajinu. Po prehliadke môžem skonštatovať, že národná federácia v spolupráci s vládou dokážu bez väčších problémov dokončiť túto arénu tak, aby bola plne pripravená na budúcoročný šampionát,“ povedal na krátkom brífingu René Fasel a pokračoval: „V minulosti sme niekoľkokrát čelili situácii, že organizátori štadióny dokončovali až na poslednú chvíľu, či už to bolo v Petrohrade, s halou Chodynka v Moskve alebo v Rige. V Česku sme napokon museli odložiť šampionát o jeden rok. V prípade Slovenska som od začiatku presvedčený, že všetko bude v poriadku. O rok nás čakajú vynikajúce MS. Som si istý, že Slovensko to zvládne.“

René Fasel počas inšpekcie bratislavského... Foto: ČTK
René Fasel René Fasel počas inšpekcie bratislavského štadióna.

Spokojný bol aj prezident SZĽH Juraj Široký. „Myslím si, že bez organizácie MS by sme takúto halu v Bratislave mali len veľmi ťažko. Za SZĽH dávam garanciu, že MS v roku 2011 zorganizujeme na takej úrovni, že Slovensko sa nebude musieť hanbiť. Verím, že o necelý rok budeme stáť pred dokončenou halou, ktorá bude plná a budeme sa tešiť na zápasy MS,“ poznamenala hlava slovenského hokeja.

Predseda vlády Slovenskej republiky Robert Fico rovnako ako Fasel so Širokým netajil spokojnosť s postupom prác na zimnom štadióne, v ktorom nájde svoj domov extraligový tím Slovan Bratislava. „Som presvedčený, že všetky záväzky, ktoré na seba prevzala Slovenská republika, naplníme do poslednej bodky. Napriek tomu, že Slovensko sa rovnako ako iné krajiny nachádza stále v hlbokej svetovej kríze, tak som veľmi rád, že sme prijali rozhodnutie finančne podporiť túto významnú stavbu. Ako je všeobecne známe, zo štátneho rozpočtu ide na tento hokejový štadión suma približne 61 miliónov eur. V čase najväčšej špičky tu bude pracovať okolo 350 až 370 ľudí. Priznám sa, že to má význam nielen pre ľadový hokej, ktorému fandím a verím, že bude žať ďalšie úspechy pre SR, ale aj pre ekonomiku Slovenska. Ako som bol informovaný, harmonogram prác ide podľa plánu. Všetci sa tešíme na okamih, keď bude štadión hotový a prídeme si sem zakričať ‚Slovensko do toho!‘,“ uviedol priamo na budúcej hracej ploche štadióne Ondreja Nepelu premiér Robert Fico.

Sprava: Prezident Medzinárodnej hokejovej... Foto: SITA
René Fasel, Róbert Fico Sprava: Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel a predseda vlády Robert Fico.

Už v utorok popoludní René Fasel navštívil druhé dejisko budúcoročných MS Košice. Šéf svetového hokeja si pozrel košickú Steel Arénu a infraštruktúru v metropole východu. „Som milo prekvapený košickou halou, v ktorej sa bude hrať. Veľmi sa mi páči a pre turnaj je úplne vyhovujúca. Myslím si, že tu bude vynikajúca atmosféra. Hráči tu nájdu výborné podmienky. Aj keď sa v tomto meste nepredstavia domáci hokejisti, fanúšikovia sa môžu tešiť na Kanadu, USA, Švédsko či Švajčiarsko. Som presvedčený, že turnaj bude na vysokej úrovni,“ uviedol po obhliadke košickej haly René Fasel a doplnil: „V Steel Aréne ma zaujali najmä veľké šatne. Mám za sebou už niekoľko šampionátov, ale taký počet a takú veľkosť šatní som ešte nezažil.“

23 debata chyba