Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mikúš dostal priestor a skóroval nad lapačku

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala v príprave na majstrovstvá sveta až v záverečnom šiestom súboji, v Rige podľahla domácemu Lotyšsku 2:3 po predĺžení. Zverencom trénera Jána Filca generálka na šampionát výsledkovo nevyšla, herne však nesklamali. V dobrom svetle sa predstavil Juraj Mikúš, ktorý v 3. min svojou typickou strelou zápästím otvoril skóre.

17.04.2009 22:59
Juraj Mikúš Foto:
Juraj Mikúš.
debata

„Puk sa zvláštne odrazil od mantinelu, ja som ho zobral, mal priestor a vystrelil nad brankárovu lapačku,“ popisoval svoj štvrtý reprezentačný gól Mikúš. Lotyšom sa podarila odplata za štvrtok, keď v Rige prehrali 2:4. Oproti prvému zápasu zlepšili pohyb, smerom dopredu boli dôraznejší.

„Vedeli sme, že budú viac hrýzť. Dali sme však prvý gól a ja som si myslel, že nám pomôže. Bol to však vyrovnaný zápas, v predĺžení zapískal rozhodca faul a my sme dostali gól, čo je škoda,“ tvrdil Mikúš. Piatkový súboj bol chvíľami zbytočne nervózny, na ľade si to päsťami rozdali tri dvojice. Hlavný arbiter zápas veľmi nezvládal, vôbec nebol pánom na ľade.

„Nechcem sa vyhovárať, ale podobné situácie by mal ukočírovať rozhodca. Nechal otvorenú hru, potom to bolo zbytočné vyhecované. Aj tréner nám hovoril, že by sme to mali viac riešiť s chladnou hlavou,“ podotkol Mikúš.

Produktívny skalický útočník, autor dovedna 113 kanadských bodov v extralige, ukončil pred týždňom v piatok klubovú sezónu, hneď naskočil do reprezentačnej prípravy a odohral dva prípravné súboje proti Lotyšom. „Hralo sa mi celkom dobre, ešte tomu však niečo chýbalo. Verím, že to bude už len lepšie,“ dodal.

debata chyba