Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovákom chýbal strelec. Aj škaredých gólov

Hokejisti Slovenska neobhájili v susedstve futbalového štadióna, kde bratislavský Slovan vyhral v roku 1969 Pohár víťazov pohárov, prvenstvo na Škoda Cupe spred dvoch rokov. Víťazstvom a dvoma prehrami, z toho jednou v predĺžení v nedeľu proti Nemecku, zaostali za očakávaním.

12.02.2007 05:57
debata

"Netajím, že turnaj sme chceli vyhrať. Aj omladený tím Nemecka sme mali zdolať, nebol taký silný ako na Nemeckom pohári. Nemali sme však schopného zakončovateľa a nevedeli sme sa dostať do vyložených gólových príležitostí. Za stavu 2:1 sme sa dopustili hrubej chyby, ktorá sa na takomto podujatí nesmie stať. Tesný náskok sme neudržali – a penalty sú vždy lotériou,“ konštatoval tréner Július Šupler.

Víťazstvo v riadnom hracom čase by jeho zverencom zabezpečilo druhé miesto bez ohľadu na výsledok záverečného zápasu. Nedosiahli ho a aj preto odchádzali z turnaja viac sklamaní než spokojní.

Povedať, že umreli na krásu, je pravda len sčasti. Dnes je krása bez efektivity skôr dlh než prednosť. V každom z troch zápasov mali viac z hry, kombinovali, aj mali šance, ale vo finálnej fáze boli bezzubí. Vypuklo sa to prejavilo aj v presilovkách. Švajčiari početnú výhodu vo vzájomnom zápase zvládli lepšie, čo bol kľúč k ich víťazstvu.

Kapitán tímu Róbert Petrovický vystihol podstatu, keď povedal, že mužstvo sa na góly natrápilo. Mali sme ich dať viac, hoci aj škaredých. Aj také platia a neraz rozhodujú o zápasoch. My sme také skôr dostávali než dávali,“ podotkol autor dvoch slovenských a jeden z lídrov tímu. ,,Tretí turnaj proti hokejovo rovnakým súperom je tak trocha na hlavu, ale treba ich odohrať najlepšie, ako vieme. Škoda, že zostavu ovplyvnili zranenia, no optimálna zostava v príprave sa asi nezíde nikdy,“ dodal.

Tréner Július Šupler uviedol, že viac čakal od prvých dvoch pätiek: Pavlikovského a Hlinkovej. ,,Mali udať tón, sami to tak aj cítili. Tri zápasy za tri dni odhalia dosť – aj z hľadiska vôľových vlastností, charakteru a odolnosti hráčov i herných situácií. Musíme skvalitniť prechod do útoku, v presilovkách sme riešili situácie dosť zložito. Nik mimoriadne nevynikol, k pozitívam patrili výkony Skladaného, aj Školiaka a Hudeca. Presvedčili sme sa, s kým môžeme počítať a s kým nie, konkrétny však ešte nebudem.“

Brankár Miroslav Šimonovič inkasoval väčšinou v oslabeniach, no priznal si chybu pri druhom nemeckom góle. Neraz však hasil po zaváhaniach pred ním. Z obrancov odohrali štandard Milo so Starostom, z útočníkov patril k najbojovnejším Melichárek.
Organizátori sa usilujú do budúcnosti na turnaj pozvať dva tímy so silnej štvorky a spojiť ho s fínskym Karjala Cupom. Prestíži by to pomohlo, no či sa tak stane, ukáže budúcnosť.

debata chyba