Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hetrik Cehlárika a dominantný triumf. Slováci urobili z turnaja exhibíciu

Slovenská hokejová reprezentácia sa stala suverénnym víťazom Vianočného Kaufland Cupu. Po štvrtkovom triumfe nad Nórskom 6:0 zdolali zverenci trénera Craiga Ramsayho Lotyšsko 6:1. Hetrikom sa v stretnutí blysol útočník Peter Cehlárik.

17.12.2022 15:30
Cehlárik trofej Kaufland Cup Foto: ,
Kapitán reprezentácie s víťaznou trofejou za triumf na Vianočnom Kaufland Cupe.
debata

Okrem Cehlárika pri víťazstve dali po jednom góle Samuel Takáč, Róbert Lantoši a Alex Tamáši. Turnaj v Bratislave slúžil tímu trénera Craiga Ramsayho ako príprava pred MS, ktoré sa uskutočnia v Lotyšsku a Fínsku od 12. do 28. mája.

Slováci nadviazali na víťazstvo s Lotyšskom z februárových ZOH v Pekingu, keď tohto súpera zdolali 5:2. Domáci hráči tak po troch prehrách na novembrovom Nemeckom pohári dosiahli druhé víťazstvo v príprave.

Vianočný Kaufland Cup:
SLOVENSKO – Lotyšsko 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)
Góly: 3. Cehlárik (Gernát, Lantoši), 7. Cehlárik (Daňo, Lantoši), 24. Cehlárik (Ivan, Sukeľ), 29. Takáč (Fominych), 49. Lantoši (Fominych), 55. Tamáši (Bakoš) – 60. Balinskis (Ri. Bukarts, Ro. Bukarts). Rozhodovali: Hronský, Stano – Durmis, D. Konc ml., vylúčení: 5:7 na 2 min, navyše: Jedlička (SLOVENSKO) 5 min za vrazenie na mantinel, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, 5485 divákov.
SR: Škorvánek – Gernát, Marinčin, Grman, Ivan, Bučko, Golian, Koch, Beňo – Daňo, Sukeľ, Cehlárik – Bakoš, Tamáši, Jedlička – Fominych, Lantoši, Takáč – Lunter, Čacho, Hrehorčák
Lotyšsko: Vitols (29. Bajaruns-Galejs) – Zile, Freibergs, Balinskis, Cukste, Smons, Ozols, Brants – Dzierkals, Egle, Ri. Bukarts – Lapinskis, Buncis, Ro. Bukarts – Zabusovs, Homjakovs, Andersons – Melnalksnis, Freidenfelds, Gorsanovs

Lotyšom patril úvod duelu a po 20 sekundách mali prvú nebezpečnú strelu na Škorvánka. Slováci prvýkrát ohrozili súperovho brankára v 3. minúte počas signalizovanej presilovej hry. Kapitán Cehlárik ju po šiestich sekundách okamžite využil strelou od modrej čiary.

Ramsayho tím využil aj druhú početnú výhodu, keď sa opäť presadil Cehlárik a zvýšil na 2:0. Pred koncom prvej tretiny mohol Lunter ešte zvýšiť náskok, no po dobrom forčekingu netrafil bránu.

Slafkovský Montreal Čítajte viac Podľa Kanaďanov je to istota. Montreal rozhodol o Slafkovskom

Na začiatku druhého dejstva boli aktívnejší Lotyši, no gól padol na opačnej strane. Ivan nahral Cehlárikovi a ten v 24. skomple­tizoval čistý hetrik. Krátko na to Škorvánek pri svojej premiére zachránil Slovákov od inkasovaného gólu na bránkovej čiare.

Tamáši a Sukeľ mohli počas presilovej hry zvýšiť náskok, no brankár Vitols zneškodnil obe strely. V polovici duelu však už bol štvorgólový rozdiel, keď skóroval Takáč. Lotyši potom vystriedali brankára, ale aj Bajaruns-Galejs mohol zakrátko inkasovať. Daňo však trafil hornú žŕdku.

Ružička NHL Čítajte viac Čo to stvárajú Slovákom v NHL? Ružička napodobnil Slafkovského

V úvode tretej tretiny hrali Lotyši presilovú hru, no brankár Škorvánek zneškodnili všetky strely. Cehlárik mohol v 49. minúte pridať svoj štvrtý gól v stretnutí, ale prestrelil odkrytú bránku Lotyšska.

O chvíľu na to však Slováci zvýšili na 5:0, keď Lantoši prekonal brankára Bajarunsa-Galejsa. Potom sa presadil Tamáši, no posledné slovo mali Lotyši, keď v záverečnej minúte počas presilovky znížili na konečných 1:6.

hlasy po zápase:
Peter Cehlárik, kapitán SR a strelec hetriku: „Z mojej strany to bolo lepšie ako proti Nórom. Som rád, že sme boli efektívni, minulý turnaj nám to chýbalo. Dali sme dvanásť gólov za dva zápasy, brankári chytali výborne počas svojich premiér. Konečne nám fungovali presilovky, čo bola naša slabina na predchádzajúcich MS a olympiáde. Hrali sme celých 60 minút aj keď v tretej tretine to bolo už ťažké za stavu 4:0, vstup nebol dobrý. Vyhrali sme každú jednu tretinu na turnaji, čo je kredit pre tím.“
Stanislav Škorvánek, brankár SR: „Mrzí ma, že som nevychytal nulu, ale bola to moja chyba. V kabíne sme sa rozprávali, že radšej dostať na 6:1 ako inkasovať gól v prvej minúte a zápas by bol ťažší. Sústredil som sa, aby som to chlapcom nepokazil. Hrali však dobre, dali góly, dobre to dopadlo a tešíme sa z víťazstva.“
Samuel Takáč, útočník SR: „Výsledky sú jednoznačné, ale prvý zápas s Nórmi bol dosť vyrovnaný a hrali dobre. Teší nás efektivita. Dostal som puk blízko pri bráne, skúsil som to cez prvú tyč a našťastie to brankárovi prepadlo. Hneď som videl, že to je gól, ale rozhodca to išiel konzultovať, takže som dal divákom dvakrát pozitívnu emóciu.“

konečná tabuľka turnaja:
1. SLOVENSKO 2 2 0 0 0 12:1 6
2. Lotyšsko 2 0 1 0 1 5:9 2
3. Nórsko 2 0 0 1 1 3:10 1

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Peter Cehlárik #Craig Ramsay