Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chýba už len Slafkovský. Šatan potvrdil dobré správy pre reprezentáciu

To, o čom sa v posledných dňoch špekulovalo a debatovalo, je definitívne. Slovenskú hokejovú reprezentáciu do 20 rokov posilnia na majstrovstvách sveta v Kanade obranca Šimon Nemec a útočník Filip Mešár.

08.12.2022 19:57
Nemec, Slafkovský, Mešár Foto:
Slovenský talentovaný trojlístok. Stretnú sa Nemec, Slafkovský a Mešár v reprezentácii do 20 rokov?
debata

Ide o dvoch talentovaných hokejistov, ktorých si v letnom drafte do NHL vybrali kluby z 1. kola – Nemca New Jersey Devils (z 2. miesta), Mešára Montreal Canadiens (z 26. miesta).

Ich účasť na MS, ktoré sa v kanadských mestách Halifax a Moncton uskutočnia od 26.12. do 5.1., potvrdil generálny manažér reprezentácie a prezident hokejového zväzu Miroslav Šatan. „Môžem potvrdiť, že dvaja hráči vybratí v prvom kole draftu, Šimon Nemec a Filip Mešár, budú hrať za Slovensko na MS do 20 rokov,“ napísal na Twitteri.

Celkovo si z prvého kola vybrali tímy NHL troch Slovákov. Pre fanúšikov a národný tím by bolo skvelou správou, ak by sa Šatanovi podarilo vybaviť pre MS aj draftovú jednotku Juraja Slafkovského.

Jeho štart na MS ešte nevylúčil, ani nepotvrdil ani hokejový zväz, ani Slafkovského zamestnávateľ Montreal Canadiens. Môžeme sa nateraz domnievať, že SZĽH sa pokúša dostať na šampionát aj najväčší talent slovenského hokeja za posledné dve desaťročia.

Slovák medzi elitou NHL pri hre 5 na 5 Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Jesper Bratt - New Jersey Devils
2,99 bodu...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #MS do 20 rokov #Šimon Nemec #Juraj Slafkovský #Filip Mešár