Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladí reprezentanti v krvavej bitke. Jeden čelí trestnému stíhaniu

Slovenský hokej rieši nepríjemnú kauzu. Na mikulášskom florbalovom turnaji stredných škôl v Nitre došlo ku krvavému incidentu, do ktorého má byť zapojená dvojica reprezentantov, hráčov HK Nitra.

08.12.2022 13:45
Molnár hokej Foto: ,
Ondrej Molnár v drese Slovenska.
debata (35)

Malo by ísť o 18-ročného Adama Sýkoru a 17-ročného Ondreja Molnára.

Sýkora, v júli draftovaný New Yorkom Rangers v 2. kole, a Molnár, ktorý by mal byť vysoko na drafte NHL 2023, sa zúčastnili na turnaji v drese nitrianskej strednej školy.

Adam Sýkora (Nitra) v zápase 5. kola hokejovej... Foto: TASR, Henrich Mišovič
SR Hokej TEL 5.kolo Nitra Michalovce NRX Sýkora Adam Sýkora (Nitra) v zápase 5. kola hokejovej Tipos extraligy medzi HK Nitra - HK Dukla Ingema Michalovce.

V závere súboja proti Zlatým Moravciam mal jeden z hosťujúceho družstva faulovať Sýkoru. Konflikt prerástol do šarvátky za účasti viacerých hráčov. Po bitke zostal na zemi v krvi ležať hráč Zlatých Moraviec, ktorý skončil s fraktúrou čeľuste v nemocnici.

"Takže ako človek, ktorý tam bol a sledoval to z tribúny, to vzniklo zákrokom na Sýkoru, ktorý bol na hranici faulu, aj keď ako florbalista by som to za faul nepovažoval. Po tomto zákroku sa Adam Sýkora rozbehol po chalanovi, čo mu to spravil a chytil ho pod krk.

Následne do súboja vbehli aj ostatní hráči Nitry, ktorí sa tam začali biť a následne sa bili skoro všetci. Zo Zlatých Moraviec je zranený hráč, ktorého Molnár totálne zmlátil päsťami," píše sa v jednej z reakcií na twitteri.

Ondrej Molnár. Foto: TASR, Jakub Kotian
Molnár Ondrej Molnár.

Incident na školskom turnaji potvrdila aj polícia. Prípad vyšetruje ako výtržníctvo a ublíženie na zdraví. Jedného z agresorov, má ísť o Molnára, vzala na vypočutie a potom ho prepustila. Vo veci je začaté trestné stíhanie.

"Dňa 07. 12. 2022 v čase okolo 09.00 hod. došlo v meste Nitra, na hracej ploche florbalového ihriska Mestskej športovej haly, teda na mieste verejnosti prístupnom, k prečinu výtržníctva v súbehu s ublížením na zdraví.

Polícia okolnosti tohto incidentu vyšetruje, preto nebudeme k doposiaľ zisteným skutočnostiam poskytovať žiadne bližšie informácie," uviedla pre Pravdu Renáta Čuháková, vedúca oddelenia komunikácie a prevencie na Krajskom riaditeľstve policajného zboru v Nitre.

Sýkora aj Molnár figurujú v predbežnej nominácii Slovenska na blížiaci sa svetový šampionát hokejistov do 20 rokov.

Juniorské MS sa uskutočnia v termíne od 26. decembra do 5. januára v kanadských mestách Halifax a Moncton.

Slovensko sa predstaví v B-skupine v spoločnosti rovesníkov z USA, Fínska, Švajčiarska a Lotyšska.

Slovák medzi elitou NHL pri hre 5 na 5 Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Jesper Bratt - New Jersey Devils
2,99 bodu...

Pravda požiadala o stanovisko aj Slovenský zväz ľadového hokeja.

„O spomínanom incidente zhromažďujeme informácie, následne ich vyhodnotíme a k danej veci zaujmeme konkrétne stanovisko," uviedol pre Pravdu hovorca SZĽH Peter Jánošík.

Správu aktualizujeme…

© Autorské práva vyhradené

35 debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Sýkora #Ondrej Molnár