Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Slovákov je známy. Pred Nemeckým pohárom zmenil klub

Slovenskú hokejovú reprezentáciu povedie na Nemeckom pohári ako kapitán Mislav Rosandič, jeho asistenti budú Matúš Sukeľ a Mário Grman.

10.11.2022 11:41
Miks Indrašis Foto:
Mislav Rosandič na snímke zo ZOH v Pekingu.
debata

Dvadsaťsedemročný obranca je najskúsenejší vo výbere trénera Craiga Ramsayho, keď za Slovensko odohral už 56 zápasov a nechýbal ani pri zisku bronzu na ZOH v Pekingu. Za ním nasleduje útočník Matúš Sukeľ so 45 štartami.

"Ubehlo to strašne rýchlo. Príde mi to ako keby som bol včera nováčik a dnes som najstarší. Je to moje prvé ‚céčko‘ na drese v kariére. Znamená to pre mňa veľa.

Som poctený, že mi tréneri dali takúto rolu. Pokúsim sa odviesť najlepšiu robotu a byť chlapcom v kabíne aj na ľade nápomocný," povedal Rosandič pre hockeyslovaki­a.sk.

Rakúsko, Slovensko Čítajte aj ONLINE: Slováci začali Nemecký pohár prehrou

Slováci nastúpia už vo štvrtok o 16.15 proti Rakúsku. Po piatkovom voľnom dni ich čaká sobotný zápas s Dánskom. V nedeľu preverí Slovákov domáci výber Nemecka.

Vo štvrtok si sily zmerajú dve mladé mužstvá, keďže vekový priemer oboch je len 24 rokov.

„Rakúšania budú hrať agresívny hokej a budú nás dohrávať. V poslednom zápase s nimi tam boli aj nejaké potýčky, takže na to sa musíme pripraviť,“ povedal asistent trénera Andrej Podkonický.

„Nám je jedno, či hráme s Rakúšanmi alebo Švédmi, na našom hokeji sa nič nemení. Vždy sa pripravujeme rovnako. Chceme byť na puku, dávať góly a vyhrávať,“ doplnil Rosandič.

Ten počas reprezentačnej prestávky prestúpil z tímu Bílí Tygři Liberec do Mountfieldu HK, kde pôsobil už v rokoch 2017 až 2020. Opačným smerom putoval český bek Richard Nedomlel, ktorý požiadal Hradec o výmenu a išiel na hosťovanie.

Čína ZOH2022 Peking Lašák podkonický Čítajte aj Šanca pre nováčikov. Ramsay so Šatanom počítajú ospravedlnenky

V prebiehajúcej sezóne odohral za Liberec 15 zápasov a pripísal si tri asistencie.

"Richard by rád po viac ako štvorročnom pôsobení u nás zmenil klub a skúsil niečo nové. Po zvážení všetkých okolností sme sa dohodli, že ho do konca sezóny uvoľníme.

Ako najlepší variant sme spoločne vyhodnotili ponuku trejdu za Mislava Rosandiča, ktorý prejavil veľký záujem u nás znovu pôsobiť," uviedol pre klubovú stránku generálny manažér Aleš Kmoníček.

Zápas Anaheimu s prvým gólom Pavla Regendu v NHL Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Pavol Regenda strieľa prvý gól v NHL.
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Nemecký pohár #Mislav Rosandič